Moscova extinde sancțiunile împotriva Occidentului și Ucrainei

0 189
Guvernul rus a precizat miercuri că a extins sancțiunile împotriva Occidentului, cum ar fi interzicerea importului anumitor categorii de alimente și produse agricole din Uniunea Europeană, Statele Unite, Ucraina și alte țări care anterior au impus sancțiuni Moscovei, informează oficiali de la Kremlin.
“Interdicția privind importul anumitor categorii de produse agricole, materii prime și alimente din SUA, țările membre UE, Canada, Australia, Norvegia, Ucraina, Albania, Muntenegru, Islanda și Liechtenstein a fost extinsă de la 1 ianuarie la 31 decembrie 2018”, se precizează în declarația guvernului rus.
Moscova a subliniat că măsurile vizează asigurarea securității naționale. Oficialii ruși au precizat că aceste măsuri nu vor afecta sub nici o formă economia națională, Rusia având deja stabilite relații solide cu state care ”nu se supun unor ordine ridicole venite din occident”.
Aceste restricții sunt menite să extindă contramăsurile economice speciale împotriva anumitor state în funcție de amploarea implicării lor în regimul de sancționare împotriva Rusiei”, se arată în declarație.

Decretul a fost emis pentru a pune în aplicare ordinul executiv al președintelui rus Vladimir Putin din 30 iunie 2017 “privind extinderea anumitor măsuri economice speciale pentru asigurarea securității Federației Ruse”. Guvernul rus a fost instruit să ia măsuri pentru punerea în aplicare a decretului și, dacă este necesar, să formuleze propuneri privind modificarea datei la care sancțiunile ar putea avea efect.

În august 2014, Rusia a redus importurile de alimente, inclusiv carne, pește, fructe de mare, fructe și produse lactate din țările care au impus sancțiuni împotriva crizei din Ucraina.

Pe 28 iunie, Uniunea Europeană și-a extins oficial sancțiunile împotriva Rusiei pentru încă șase luni din cauza “lipsei de progres” în implementarea acordurilor de la Minsk cu privire la reglementarea ucraineană. Acestea urmează să expire pe 31 ianuarie 2018.

Leave A Reply

Your email address will not be published.