Ce părere aveți despre?

0 114

Din ce în ce mai des aud întrebarea din titlu.. Toți vor să-și dea cu părerea despre orice, toți vor cunoască opinia altora despre orice.. Ba chiar am întâlnit și întrebări jurnalistice de genul: “Care este poziția oficială a Bisericii despre?”..

Lumea asta nu-i normală! N-a mai rămas unul teafăr la cap! Pe când Domnul Hristos poruncește: “NU JUDECAȚI!”, pe când El ne spune explicit că “Tatăl nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o FIULUI”, noi atât avem în cap: să judecăm și să opinăm! Pentru că, a-ți da cu părerea înseamnă în fond.. a judeca. A emite verdicte.

Da mai vedeți-vă de păcatele voastre, oameni buni. Cain după ce a ucis a plâns tot restul vieții, n-a mai avut timp de judecat! Petru după lepădare s-a retras la plânsul lui, la fel Pavel după prigoană, sau David după ucidere.. N-aveți nimic de plâns?..

Of, Doamne, of..

Domnilor jurnaliști, Biserica nu are o poziție oficială, pentru că Biserica suntem noi, cei mulți, și nu putem vorbi toți odată! Biserica sunt și eu, este și duhovnicul meu de la Verona, și fiii mei duhovnicești de la Mantova..

Of, Doamne, of..

Să vă vindece Dumnezeu de molima judecării și a băgării nasului în oalele altora!

Preotul Sorin Croitoru din Italia (Mantova)

Leave A Reply

Your email address will not be published.