Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului de la Wimbledon

0 429

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o pe belarusa Victoria Azarenka în două seturi, cu 7-6 (3), 6-2.

Halep, a doua favorită la All England Club, este în sferturi pentru al doilea an consecutiv, cea mai bună performanță a sa rămânând semifinala din 2014.

Halep (25 ani) s-a impus în fața fostului lider mondial (27 ani, 683 WTA) într-o oră și 28 de minute.

Primul set a fost unul foarte echilibrat, în care românca nu a evoluat la cel mai bun nivel al său, Azarenka fiind cea care a condus ostilitățile. Belarusa a condus cu 2-0, dar Halep a revenit și a egalat, 2-2. Azarenka s-a desprins apoi la 4-2, însă imediat Simona a replicat și a restabilit egalitatea, 4-4. Cele două jucătoare au ajuns apoi în tie break, unde Halep a profitat de erorile adversarei și s-a detașat la 5-1, câștigând cu 7-3.

Simona Halep a început excelent setul secund, pierzând un singur punct în primele trei ghemuri, astfel că după doar opt minute scorul era 3-0. Halep a continuat să joace cu dezinvoltură, în timp ce Azarenka a acumulat greșeală după greșeală, astfel că scorul s-a făcut 5-0 pentru reprezentanta României. Azarenka a avut o zvâcnire de orgoliu și a luat un ghem la zero, apoi a salvat o minge de meci pe serviciul Simonei și a reușit chiar break-ul, reducând diferența la 2-5. Halep și-a creat alte două mingi de meci pe serviciul belarusei, dar le-a ratat, fructificând-o însă pe a patra, 6-2.

Fiecare jucătoare a avut câte un as, Simona a comis 3 duble greșeli, iar Azarenka 2, Halep a reușit mai multe puncte cu ambele servicii, la capitolul winners diferența a fost mică, 19 Simona, 21 Azarenka, dar la erori neforțate, Azarenka a avut aproape de trei ori mai multe, 32-11.

Halep și Azarenka, aflată la șapte luni de la nașterea primului său copil, sunt la egalitate în privința meciurilor direct, 2-2. Belarusa a învins de două ori în 2012, la Doha, în optimi, cu 6-3, 6-1, și la Linz, în optimi, cu 6-1, 6-1. Halep a câștigat singurul duel în 2015, în sferturi, la US Open, cu 6-3, 4-6, 6-4.

Halep și-a asigurat un cec de 275.000 lire sterline și 430 de puncte WTA, iar în sferturi la Wimbledon o va înfrunta pe britanica Johanna Konta.

Simona Halep și Johanna Konta (26 ani, 7 WTA) sunt la egalitate, 2-2, în meciurile directe. Halep s-a impus cel mai recent, cu 6-1, 6-3, în Fed Cup, pe 23 aprilie, la Mamaia. Halep a pierdut ambele meciuri directe din circuitul WTA cu Konta, care s-a impus în 2015 la Wuhan, în optimi, cu 6-3, 3-6, 7-5, și anul acesta, la Miami, în sferturi, cu 3-6, 7-6 (7), 6-2. În 2014, în Fed Cup, la Budapesta, Halep câștiga cu 6-1, 6-4. Cele două au mai disputat anul acesta un meci demonstrativ, la turneul Tie Break Tens, unde Halep s-a impus cu 10-2.

Dacă Halep va ajunge în semifinale la Wimbledon, ea își va asigura locul unu mondial. Dacă pierde în sferturi, Karolina Pliskova (3 WTA) este cea care va urca pe prima poziție în clasamentul WTA.

Leave A Reply

Your email address will not be published.