Ilie Năstase, alături de violatori pe lista interzisilor din tenisul mondial

0 194

Suspendarea de către Federația Internațională de Tenis primită de tenismenul român Ilie Năstase, primul număr mondial din istoria tenisului continuă să stârnească comentarii.

Ieșirile necontrolate ale excentricului Năstase din timpul meciului România – Anglia contând pentru FED Cup și disputat la Mamaia au fost cauzele care au condus la decizia aspră a forului internațional.

Numele românului este inclus pe o listă mai mare care include persoanje din lumea tenisului care au fost însă acuzate și găsite vinovate de fapte mult mai grave. Astfel, cea mai mare parte a listei conține antrenori care și-au violat elevele sau au avut comportament agresiv față de acestea. Faptul că Ilie Năstase a fost inclus în aceiași listă cu violatori a creat nemulțumiri în lumea sportului.

”Poate ar fi trebuit ca Federația Română de Tenis să ia o poziție oficială și să protesteze față de acest lucru. Nu poți pune un adevărat sportiv, primul lider mondial din lumea tenisului pe o listă care conține nume dovedite că au făcut fapte mai grave. Dăunează nu numai imaginii sportului nostru dar și a României în general”, spun surse din cadrul forului de specialitate român.

– antrenorul australian Max Fitzpatrick “își viola elevele, cu vârste între 12 si 14 ani”;

– antrenorul australian Barry “Butch” Heffernan, “și-a violat elevele”;

– antrenorul americanul Jeremy Princell “și-a violat două dintre eleve”;

– antrenorul francez Regis de Camaret “a violat două tinere pe care le antrena”.

Mai mulți antrenori de tenis din Români vor să trimită o scrisoare oficială Federației Române de Tenis prin care să ceară formularea unui protest oficial la forurile internaționale pentru ca Ilie Năstase să scape de suspendare și să nu mai fie astfel inclus pe o listă rușionasă care nu face cinste sportului.

“Din păcate, englezoaica a riscat mai mult. Şi în setul doi a avut şanse Simona. Atmosfera nu a contat, mai ales la început. Când Simona a condus, fanii nu se mai auzeau. Simona nu a atacat când trebuia, punctele importante au fost jucate decisiv de Konta. Nu mă interesează să ajungă numărul unu mondial, ci să câştige un turneu de Grand Slam. Trebuie răbdare şi această performanţă va veni. Am văzut meciul cu domnul Copos, ne-am enervat, îmi pare rău că a pierdut cu Konta, că mă răzbuna şi pe mine. Eram mai liniştit, pentru că din cauza ei m-au suspendat englezii ăştia idioţi.” – Ilie Năstase, într-o intervenție la Sport.ro după meciul pierdut ieri de Simona Halep în fața britanicei Konta.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.