TAS a rămas în pronunțare în litigiul cu privire la desemnarea campioanei României

0 205

Procesul a început, miercuri, la ora 8,30 și s-a încheiat în jurul ora 14,00, fiind audiate toate părțile implicate în acest caz.

”Instanța a audiat toate părțile implicate, Steaua București, FC Viitorul, Liga și Federația, și a rămas în pronunțare pentru mâine 13 iulie. Dânșii ne-au spus chiar și ora, în jurul orei 13,00 urmează să ne transmită prin fax decizia”, a spus secretarul general Justin Ștefan.

De menționat faptul că FC Viitorul a încheiat cu același număr de puncte în clasament ca Steaua, 44, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câștigând cu 3-1 pe teren propriu și remizând la București, 1-1.

S-au încheiat toate audierile, suntem optimiști și așteptăm acum decizia care se va da mâine (n.r. – joi, 13 iulie). A durat ceva pentru că absolut toate părțile implicate, noi, Viitorul, FRF și LPF au fost chestionate pe marginea acestui subiect. Judecătorii n-au de ce să fie surprinși, pentru că este dreptul legal al Stelei de a apela la un astfel de Tribunal. Și noi așteptăm decizia, pentru că odată cu aceasta vom vedea și cine e vinovat”, a declarat președintele Stelei, Valeriu Argăseală pentru Digi Sport.

Conducerea Stelei contestă câștigarea titlului de către FC Viitorul deoarece susține că Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) prevede faptul că se iau în calcul punctele obținute în meciurile directe cu gruparea din Ovidiu din toate cele patru partide disputate în sezonul 2016-2017 și nu doar meciurile din play-off, așa cum menționează LPF.

Finanțatorul clubului roș-albastru, Gigi Becali, a anunțat, la 13 mai, că formația sa este campioană, deși LPF a decernat titlul echipei FC Viitorul, precizând că va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a se face dreptate.

Atât FC Viitorul, cât și FCSB își vor avea vineri adversarele din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, indiferent de postura din care se vor afla în urne.

Leave A Reply

Your email address will not be published.