Edy Iordănescu: Sperăm să obținem un rezultat bun

0 186

Noul antrenor al echipei de fotbal Astra Giurgiu, Edward Iordănescu, a declarat că pentru formația giurgiuveană este un nou început de drum, dar este optimist și este convins că va reuși să reconstruiască această echipă și să o facă să fie competitivă, atât pentru fotbalul românesc, cât și pentru cel european.

”Mă bucur să vă reîntâlnesc după o anumită pauză, după plecarea mea în afara țării, acum am revenit cu energie, cu entuziasm, cu forță de muncă și eu spun că putem să realizăm un proiect de succes aici. Vreau să vorbesc despre acest proiect nou. Pentru Astra este un nou început, vorbim de un alt tip de proiect, alte repere, altă traiectorie, altă strategie, e un moment deloc ușor, însă mi-am asumat acest lucru atunci când am spus da colaborării și eu sunt optimist și sunt sigur că vom reuși în timp să reconstruim această echipă și să facem o echipă competitivă, atât pentru fotbalul românesc, cât și pentru cel european”, a declarat Iordănescu în prima conferință de presă la Giurgiu.

El a spus că ”momentul nu este ușor”, pentru că a fost ”un calendar destul de agresiv”, perioada a fost destul de comprimată, ”au plecat 15 jucători în această vară”, jucători care au produs rezultate și performanțe în trecut.

”Avem un proiect de reconstrucție, în primul asta înseamnă etape, foarte multă muncă, timp și răbdare. Este adevărat că ne-am fi dorit să avem o vară un pic mai lungă, să putem să umblăm mai mult la nivelul lotului, să aducem jucători cât mai repede, să acoperim pozițiile rămase libere, însă nu e ușor să aduci cantitate și calitate în același timp. Am plecat în cantonament cu 16 jucători, foarte mulți tineri care provin din propria pepinieră sau împrumutați, băieți tineri în care am mare încredere că vor crește, trebuie să avem răbdare cu ei și să nu le creăm presiune artificială”, a completat Edward Iordănescu.

Tehnicianul a precizat că acum la Astra este ”un grup mult mai tânăr” și este nevoie de ”timp, de răbdare și de muncă pentru a construi o echipă competitivă”.

Astra va juca joi cu formația azeră Zira FK, de la ora 20,30, pe stadionul ”Marin Anastasovici” din Giurgiu, în prima manșă a turului al doilea preliminar al Europa League. Manșa secundă se va juca pe 20 iulie, la Baku.

În noul sezon al Ligii I, Astra va debuta duminică, acasă, cu nou-promovata ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe (18,30).

Leave A Reply

Your email address will not be published.