Democrații americani vor să îl suspende pe Trump

0 194

Încă din prima zi de mandat, Donald Trump a fost supus unor atacuri virulente din partea demcraților care l-au acuzat pe președintele ales de tot felul de ilegalități. De la o colaborare în detrimentul SUA cu rușii și până la obstrucționarea justiției, Trump a fost nevoit să se apere sub diverse forme de agresivitatea progresiștilor.

Marți, 12 iulie, un democrat din Camera Reprezentanților a prezentat o rezoluție de punere sub acuzare a președintelui republican Donald Trump. Informația a fost transmisă de AFP, citată la scurt timp de BTA.

Congresmanul Brad Sherman (foto) din California a declarat că motivul demersului este acela că Trump a obstrucționat în mod repetat justiția. Potrivit acestuia, Trump a intervenit în activitatea fostului director FBI, James Comey care ancheta la un momentdat  deficiențe în serviciul de securitate națională a lui Michael Flinn.

„E o absurditate, cel mai urât joc politic“, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Sherman a admis că urmează o lungă perioadă de timp tensionată dar a adăugat că „în cazul în care incompetența impulsivă continuă“, în cele din urmă, chiar republicanii vor cere ca Trump să fie îndepărtat pentru a nu tensiona până la un punct critic situația politică internă.

Niciodată în istoria americană, Congresul nu a răsturnat un președinte pe motiv de ”obstrucționare a justiției”.

Andrew Johnson în 1868 și Bil Clinton în 1998 au fost achitați iar în 1974, Richard Nixon a preferat să demisioneze pentru a evita punerea sub acuzare în scandalul „Watergate“.

Trump a renunțat la reformele începute de Obama și care viza libertăți depline comunităților LGBT încurajând totodată oamenii să nu se ferească să își arate dragostea față de Dumnezeu. Ultima întâlnire cu președintele Putin care a durat enorm în opinia contestatorilor lui Trump a pus și mai mult paie pe foc în conflictul politic american.

Leave A Reply

Your email address will not be published.