Sorana Cîrstea – Ana Bogdan, meciul vedetă din primul tur la BRD Bucharest Open 2017

0 194

Jucătoarele române de tenis Sorana Cîrstea, cap de serie numărul şase, şi Ana Bogdan vor fi adversare în runda inaugurală a turneului BRD Bucharest Open (WTA), cu premii totale de 226.750 dolari, care va
debuta luni, la Arenele BNR din Capitală.

Şapte românce figurează pe tabloul principal de simplu, celelalte fiind Monica Niculescu, a patra favorită, Irina Begu, cap de serie numărul şapte, Irina Maria Bara, Jaqueline Cristian şi Elena Gabriela Ruse, ultimele trei, beneficiare de wild card-uri.

Niculescu o va înfrunta în primul tur pe olandeza Quirine Lemoine, Begu va juca împotriva sârboaicei Ivana Jorovic, Irina Bara va avea o adversară puternică, belarusa Aleksandra Sasnovici, Jaqueline Cristian o va întâlni pe Katerina Kozlova (Ucraina), iar adversara Gabrielei Ruse va fi bulgăroaica Isabelle Şinikova.

Principala favorită a turneului este letona Anastasija Sevastova, finalista de anul trecut, în timp ce a doua favorită este spaniola Carla Suarez Navarro.

Tabloul principal de simplu se prezintă astfel, în urma tragerii la sorţi de sâmbătă:

Anastasija Sevastova (Letonia/N. 1) – Jana Cepelova (Slovacia)
Ekaterina Alexandrova (Rusia) – Danka Kovinic (Muntenegru)
Cagla Buyukakcay (Turcia) – Polona Hercog (Slovenia)
Ana Bogdan – Sorana Cîrstea (N. 6)
Julia Goerges (Germania/N. 3) – Alexa Glatch (SUA)
Aleksandra Sasnovici (Belarus) – Irina Maria Bara
jucătoare venită din calificări – jucătoare venită din calificări
Barbora Krejcikova (Cehia) – Elise Mertens (Belgia/N. 5)
Irina Begu (N. 7) – Ivana Jorovic (Serbia)
Jaqueline Cristian – Katerina Kozlova (Ucraina)
jucătoare venită din calificări – Pauline Parmentier (Franţa)
Quirine Lemoine (Olanda) – Monica Niculescu (N. 4)
Tatjana Maria (Germania/N. 8) – jucătoare venită din calificări
Nadia Podoroska (Argentina) – Maryna Zanevska (Belgia)
Elena Gabriela Ruse – Isabella Şinikova (Bulgaria)
Annika Beck (Germania) – Carla Suarez Navarro (Spania/N. 2)

”Toate jucătoarele de pe tabloul principal sunt jucătoare foarte valoroase, principala favorită (Anastasija Sevastova) joacă împotriva Janei Cepelova, iar a doua favorită (Carla Suarez) o înfruntă pe Annika Beck. Cred că Irina (Begu) are o șansă foarte bună, este o jucătoare foarte solidă, care în momentul în care pune totul împreună și se valorifică le poate bate pe Muguruza, Azarenka. E un ghinion că Sorana (Cîrstea) va juca în primul tur cu Ana Bogdan, asta este, dar cine va câștiga din meciul acesta va merge departe, Monica are o performanță ieșită din comun în turneul de la Wimbledon. Nu o să aibă prea mult timp ca să se acomodeze, dar talentul pe care îl are sunt convins că îi va da posibilitatea să coboare din avion și să intre pe terenul central și să câștige”, a comentat Hărădău tragerea la sorți de sâmbătă.

”Cred că e un turneu foarte interesant, e un turneu foarte, foarte puternic. Avem jucătoare care au fost în primele zece, clasamentul este subiectiv, sunt jucătoare de aici care peste câteva luni pot fi în primele zece, în primele 20. Vom avea posibilitatea să urmărim tenis de cel mai înalt nivel”, a subliniat fostul tenisman.

Hărădău a comentat și absența Simonei Halep de la BRD Bucharest Open, turneu pe care l-a câștigat anul trecut:

”Simona Halep a fost la o minge ca să devină prima jucătoare din lume, performanță de-a dreptul ieșită din comun, a câștigat de două ori turneul, iar la ora aceasta avem în concurs cele mai bune jucătoare din România, toată echipa de Fed Cup, și cred că una dintre jucătoarele din România va avea o șansă bună ca să câștige turneul”.

Turneul BRD Bucharest Open (WTA), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, are loc începând de luni la Arenele BNR din București, aceasta fiind a patra ediție a competiției.

Leave A Reply

Your email address will not be published.