Steaua câștigă la limită și așteaptă meciul de gală din Champions League

0 171

În perspectiva meciul de marți, din Champions League cu cehii de la Plzen, Steaua mai are de lucrat, rapid și eficient. Apărarea este deficitară, Larie și Bălașa părând a fi un cuplu de fundași centrali nesigur, cu multe carențe în joc. Bălașa a fost nevoit în multe momente ale jocului să acopere singur zona de apărare pe o rază de 20-30 de metri iar Larie, ca și în meciul din prima etapă cu FC Voluntari s-a chinuit parcă să stea în ghete. Sigur, la jocul slab prestat de Steaua poate fi adusă în discuție și căldura, mulți dintre jucători plngându-se că la un momentdat simțeau că nu mai au aer.

Meciul a mai arătat un Alibec extrem de nervos dar și un Budescu dispus la efort și un pasator eficient. Găselnița lui Dică cu Morais la închidere pare să fi dat roade pentru Steaua. Sigur pe el, cu pase reușite și o evoluție care a dat încredere, Morais pare o achiziție bună pentru roș-albaștri. Enache rămâne însă un punct slab al echipei iar în perspectiva meciului de marți, tânărul antrenor stelist pare să aibă multe bătăi de cap.

Ca de fiecare dată când se afla în fața unei campanii europene, Steaua nu are toate posturile acoperite. Dacă până acum ceva ani, atacul era veriga slabă a echipei, acum linia de apărare este cu adevărat catastrofală pentru o echipă cu pretenții de grupele Champions League.

Până marți, mai sunt destule ore de gândire și analiză dar și speranțele găsirii unui soluții pentru un prim 11 competitiv. Si poate la București, nu va fi la fel de cald ca la Timișoara chiar dacă pe stadionul Național se anunță o prezență de peste 40.000 de spectatori.

Unicul gol al partidei a fost înscris de atacantul francez Eddy Harlem Gnohere (63), la doar patru minute de la introducerea sa pe teren.

Poli a jucat a doua repriză în zece oameni, după ce Alexandru Munteanu a fost eliminat în minutul 45+1, în urma unei intrări brutale la Junior Morais.

“N-a fost o zi fericită pentru echipă. Din minutul 40 am jucat din 10 oameni și s-a dereglat totul. Păcat că au venit atât de mulți oameni, sa vadă un spectacol, dar arbitrul a arătat prea repede cartonașe. În minutul 29 trebuia eliminat Alibec. Asta e opinia mea. Dacă nu aveam un jucător eliminat, azi nu ne bătea Steaua” – a spus Ionuț Popa la Dolce Sport.

A fost un meci greu, dar important e că am câştigat. Nu am făcut o partidă strălucită, asta e clar. Am început bine jocul, dar am avut probleme la fazele fixe. Mă nemulţumeşte şi faptul că nu am marcat mai multe goluri. Suntem Steaua şi trebuie să ne gândim doar la victorii concludente. Mai ales că am evoluat în superioritate, trebuia să înscriem mai mult. Dar suntem deocamdată doar la început, sunt convins că vom regla micile probleme. Am vorbit cu Bizonul la pauză, i-am zis să fie pregătit pentru că îl bag. L-am introdus după 10-12 minute şi aţi văzut că nu a dezamăgit. Cu toţii ştim calităţile lui “Bizo”, mă bucur pentru el că a înscris.Suntem pregătiţi să jucăm din trei în trei zile. E adevărat, sunt câţiva jucători care nu vor putea să evolueze în acest ritm. Dar îi vom odihni când e cazul, acum e doar începutul sezonului. Ne aşteaptă o partidă grea, am văzut câteva meciuri ale lor. Noi suntem însă optimişti, mai ales că avem şi moralul ridicat după aceste două victorii. Sunt convins că şi fanii ne vor ajuta marţi, am înţeles că va fi stadionul plin “, a spus Dică la final, la microfonul Digi Sport.

Poli Timișoara – Steaua București 0-1 (0-0)

Stadion ”Dan Păltinișanu”; Spectatori 23.000

ACS Poli Timişoara: Straton – V. Creţu, Melinte, Cînu, Ţigănaşu – Artean, Soljic (Croitoru ’78) – A. Munteanu, Vaşvari (Ciucur ’46), Bîrnoi – C. Bud (Doman ’56). Antrenor: Ionuţ Popa

Steaua: Niţă – Enache, Larie, Bălaşa, Momcilovic – Pintilii (Popescu ’68) , J. Morais – Man, Budescu, Fl. Tănase (Teixeira ’46) – Alibec (Gnohere ’59). Antrenor: Nicolae Dică

Cartonaşe galbene: Ţigănaşu ‘5, Vaşvari ’17, Munteanu ’35, ’45+1, Creţu ’79, Melinte ’90+5 / Alibec ’22, Larie ’36, Popescu ’79, Teixeira ’88, Man ’90+3

Cartonaş roşu: Munteanu ’45+1

Meciul a fost arbitrat de Andrei Chivulete, ajutat de asistenţii Marius Nicoară şi Alexandru Vodă, iar rezervă a fost Horia Mladinovici.

Observatorii întâlnirii de la Timişoara au fost Patriţiu Abrudan şi Ioan Bogdan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.