Iranul va produce o rachetă performantă pentru sistemul de apărare

0 169

Tensiunile crescânde în relaţiile cu SUA a determinat armata siriană să înceapă producţia unui tip de rachetă ult mai perfomantă şi care are capacitatea de a doborî pe o rază lungă de acţiune ţinte inamice. Reprezentanţi ai armatei au precizat că în scurt timp vor testa noua rachetă care în cazul unei reuşite va intra în fabricaţie urmând ca toate punctele de apărare strategică să fie dotate cu noua Sayyad 3.

Racheta Sayyad 3 poate ajunge la o altitudine de 27 de kilometri și poate atinge ținte la distanțe de până la 120 de kilometri, a declarat ministrul apărării iranian Hossein Dehghan în cadrul unei ceremonii.

Rachetele pot avea drept ținte avioane de luptă, drone, rachete de croazieră și elicoptere, a spus Dehghan.

Săptămâna trecută, Statele Unite au impus noi sancțiuni economice împotriva Iranului ca urmare a continuării programului său de rachete balistice și au afirmat că “activitățile maligne” ale Teheranului din Orientul Mijlociu subminează orice “contribuții pozitive” ale acordului nuclear încheiat în 2015 cu Iranul.

Dehghan a declarat totodată că recentul acord militar de 110 miliarde de dolari încheiat între Statele Unite și Arabia Saudită, anunțat în timpul vizitei lui Trump la Riad în luna mai, are drept scop să reprezinte o amenințare la adresa Iranului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.