Qatarul vrea un parteneriat strategic cu Rusia

0 202

Rusia va deveni unul din principalii parteneri ai Qatarului în condițiile blocadei economice din partea statelor arabe

După ce Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrein și Egipt au un impus o blocadă economică Qatarului, conducerea țării sancționate caută cu orice preț o ieșire din criză. După discuții la nivel diplomatic, statul arab supus sancțiunilor economice și-a anunțat oficial intenția de a dezvolta relații economice și militare cu Rusia. Fahad bin Mohammed Al-Attiyah, ambasadorul Qatarului din Rusia a precizat ca țara sa preferă în acest moment o economie mai flexibilă și diversificată.

“Consolidăm relațiile economice cu Rusia și alte state, construind o economice durabilă și flexibilă, care, pe de-o parte, va miza pe propriile resurse, iar pe de altă parte, va fi și una mai diversificată decât era în trecutul, când depindeam de alte state. Rusia va fi unul din principalii parteneri în acest nou plan al dezvoltării economice”, a spus ambasadorul.

Diplomații qatarezi au exprimat în repetate rânduri ideea că această blocadă ”este un ilogică, periculoasă și deloc constructivă”. Turcia și-a exprimat vădit intenția de a ajuta Qatarul respingând orice acuzație venită din partea SUA sau a altor state aliate americanilor potrivit căreia regimul Erdogan este de acord cu acțiunile ”nefericite” ale statului arab (trimitere la acuzația gravă lansată de Arabia Saudită potrivit căreia Qatarul sprijină organizații teroriste)

Leave A Reply

Your email address will not be published.