Viitorul a pierdut categoric în deplasarea din Cipru

0 219

Campioana României, FC Viitorul, a susținut, miercuri seară, manșa decisivă din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, contra gazdelor de la APOEL Nicosia.

Sub adăpostul victoriei din tur (1-0), jucătorii pregătiți de Gheorghe Hagi au început foarte curajos jocul și au trecut pe lângă deschiderea scorului încă din min.3 prin Coman, care a șutat în bară de la marginea careului. După doar patru minute Țîru a fost și el foarte aproape de deschiderea scorului, dar a fost blocat în centrul careului în momentul finalizării în urma unei faze fixe. Sarabanda ocaziilor constănțene din debutul partidei a continuat și în min.19, când Coman a finalizat într-un adversar din poziție ideală. Gazdele au amenințat în premieră poarta constănțeană în min.28, Rîmniceanu respingând spectaculos în corner după o deviere a lui De Camargo.

Același atacant belgian a greșit ținta două minute mai târziu, când nu a profitat de o nesincronizare între Țîru și Rîmniceanu. Ultima ocazia a primei părți i-a aparținut lui Nedelcu (min.32), mijlocașul constănțean finalizând puternic din afara careului, însă Waterman a fost atent și a respins în corner.

Gazdele au început furibund partea a doua și Rîminiceanu (min.49) a respins în corner o centrare înșelătoare a lui Aloneftis. În min.53 APOEL a reușit deschiderea scorului prin stoperul Carlao, care a reluat cu capul din 6m în urma unui corner, 1-0. Constănțenii au ripostat imediat prin Țîru (min.56), care a reluat cu capul puțin pe lângă poartă după o lovitură de colț. Au urmat două intervenții salutare ale lui Rîmniceanu la finalizările lui Ebecilio (min.64) și Bertoglio (min.73), iar mai apoi gazdele nu au nimerit ținta din poziții foarte bune prin Milanov (min.73) și Ebecilio (min.79). Campioana României a avut șansa de a tranșa soarta calificării în cel de-al treilea minut de prelungiri, dar Chițu nu a ajuns la mingea în fața porții trimisă de Herea și astfel deznodământul a fost trimis în prelungiri.

Debutul prelungirilor a fost de coșmar pentru constănțeni. Merkis (min.93 – finalizare din centrul careului după un corner) și De Camargo (min.94 – cap din centrul careului) au punctat imediat după reluarea jocului și misiunea Viitorului de a pătrunde în Play-Off-ul Ligii Campionilor s-a îngreunat considerabil. Noului intrat Eric i s-a refuzat un penalty în min.98 la capătul unei acțiuni în care brazilianul avusese inițial șansa de a înscrie. Intrat pe teren înaintea prelungirilor, Efrem a înlăturat orice dubiu în privința echipei calificate și a punctat din centrul careului în min.105+1, 4-0. Acesta avea să fie și rezultatul final datorită portarului Waterman, care a intervenit uimitor la finalizările lui Chițu (min.114) și Eric (min.120).

În urma acestui rezultat FC Viitorul își încheie aventura în actuala ediție a Ligii Campionilor, însă își va continua parcursul european în Europa League. Constănțenii vor evolua mai departa în Play-Off-ul Europa League (17 august turul, 24 august returul), tragerea la sorți fiind programată vineri (4 august), la Nyon (Elveția).

APOEL Nicosia – FC Viitorul 4-0 d.p. (1-0, 0-0)

Au marcat: Carlao 53, Merkis 93, De Camargo 94, Efrem 105+1.

Cartonaşe galbene: Vinicius 44, Ebecilio 88, Morais 112, Milanov 118 / Boli 30, Țîru 68, Eric 96, Benzar 105+1, Herea 118.

Au evoluat formaţiile:

APOEL Nicosia (antrenor Giorgos Donis): Waterman – Milanov, Rueda, Carlao (80 Merkis), Lago – Bertoglio, Vinicius, Morais, Aloneftis (54 Ebecilio) – Vander (88 Efrem), de Camargo.
Rezerve neutilizate: Pardo – Artymatas, Alexandrou, Oar.

FC Viitorul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Rîmniceanu – Boli, Țîru, M. Constantin, Ganea – Benzar, Nedelcu (82 Mladen), Lopez – Chițu, Coman (96 Eric), Cicâldău (82 Herea).
Rezerve neutilizate: Buzbuchi – Ciobanu, Hodorogea, Dumitrescu.

Au arbitrat: Aleksei Eskov – Dmitri Mosyakin, Igor Demeshko (toți din Rusia); rezervă: Kirill Levnikov (Rusia).

Leave A Reply

Your email address will not be published.