Iranul negociază achiziționarea a 48 de elicoptere Airbus

0 176

Iranul poartă negocieri cu Airbus, compania europeană constructoare de avioane, pentru achiziționarea a 48 de elicoptere pentru uz civil, a declarat sâmbătă o oficialitate iraniană, informează Reuters, care notează că autoritățile de la Teheran continuă frenezia achizițiilor de avioane occidentale după ridicarea sancțiunilor, în urmă cu un an.

“Ministerul Sănătății intenționează să comande 45 de elicoptere pentru servicii medicale de urgență și achiziția este negociată de Ministerul Drumurilor și Dezvoltării Urbane”, a scris cotidianul iranian Financial Tribune, citându-l pe ministrul adjunct Asghar Fakhrieh-Kashan. “Și Organizația Maritimă și a Porturilor intenționează să organizeze o licitație pentru a achiziționa trei elicoptere de căutare și salvare”, a adăugat el.

Airbus Helicopters, cel mai mare producător european de elicoptere, nu a fost disponibil pentru a comenta informația.

Iranul a comandat peste 200 de avioane de la ridicarea sancțiunilor internaționale împotriva țării, anul trecut, în schimbul reducerii activităților nucleare. Compania aeriană națională IranAir a comandat 100 de avioane de la Airbus, 80 de la rivala americană Boening și 20 de aparate ATR, însă punerea în aplicare a acordurilor a fost blocată din cauza incertitudinii privind finanțarea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.