Atentat terorist la Barcelona. Nu sunt români printre victime!

0 178

Cel puțin 13 persoane  au fost ucise și circa 50 răniți în urma atacului terorist comis joi după-amiază la Barcelona, unde o furgonetă a pătruns în pietonii de pe artera Rambla, informează presa locală. Poliția a confirmat deocamdată un singur mort, dar unele surse vorbesc despre mai multe persoane decedate.

Președintele provinciei spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, a anunțat într-o conferință de presă că poliția a arestat doi suspecți după atentatul de joi, de la Barcelona. Poliția a dezmințit că un al doilea suspect se ascunde într-un bar, așa cum afirmaseră unii ziariști locali. Numărul de atacatori nu este încă clar. Un oficial al guvernului regional catalan a confirmat că bilanțul atacului este de 13 morți și cel puțin 50 de răniți. MAE transmite că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulara la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535 și +34 934 344 223.

INFO: 22.45. Printre cei 80 de răniți se află și un român. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 35 de ani, care se afla în Barcelona ca turist, potrivit informațiilor obținute de Digi24.

Bărbatul a suferit fracturi multiple.

INFO: 21.45 Al doilea atacator a fost ucis într-un schimb de focuri. Un alt atacator a fost reținut la scurt timp după atentat. Polițiștii urmăresc mai multe piste.

INFO: 21.14. Un al doilea atac a avut loc la Barcelona. O mașină a intrat într-un grup de polițiști.

INFO: 20.40  Presa spaniolă scrie că 80 de oameni s-ar fi baricadat într-o biserică și că acolo ar fi luați ostatici de către cel de-al doilea atacator. Informația nu este însă confirmată de autorități.

INFO: 20.05 Niciun cetăţean român nu se află printre victimele atentatului de la Barcelona, informează Ministerul Afacerilor Externe. La nivelul Ambasadei României de la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

 „Consulatul General al României la Barcelona are în atenţie incidentul produs în zona La Rambla şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează şi cetăţeni români. Momentan nu există indicii în acest sens. De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză”, transmite MAE.
 Ministerul Afacerilor Externe mai informează că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

INFO 19.51. Sunt cel puțin 13 morți în acest atac, potrivit Reuters. Publicația spaniolă El Pais spune că sunt cel puțin 10 morți.

INFO: 18.34 După ce a pătruns în mulțime, cel aflat la volan a fugit după ce a abandonat vehiculul ce s-a izbit de un chioșc, furgoneta parcurgând circa 600 de metri pe artera pietonală.

Dar se pare că sunt cel puțin doi atacatori înarmați, iar conform unor surse o luare de ostatici ar fi în curs într-un restaurant din apropiere. Nu este clar dacă ei se aflau în furgonetă.

Poliția a izolat zona și a cerut ca nimeni să nu mai iasă pe străzi în zona turistica Las Ramblas, unde au fost închise și stațiile de metrou.

Leave A Reply

Your email address will not be published.