Europa, sub amenințarea atacurilor teroriste

0 189

Un bărbat a fost înjunghiat mortal în vestul Germaniei

Un bărbat a fost înjunghiat mortal în plină stradă în orașul Wuppertal, din vestul Germaniei, iar agresorul a reușit să fugă de la locul faptei, a anunțat poliția locală, deocamdată nefiind clară motivația acestei crime, respectiv dacă este vorba despre un atac terorist, transmite AFP.

Incidentul a avut loc în apropierea gării centrale din Wuppertal. Potrivit agenției DPA, crima s-ar fi produs în urma unei încăierări.

Poliția a mai anunțat că o altă persoană care-l însoțea pe bărbatul ucis a fost rănită, iar în prezent se desfășoară o operațiune de căutare, fiind posibil să fi fost mai mulți agresori.

Poliția finlandeză confirmă doi morți și șase răniți în urma atacului din orașul Turku

Două persoane au fost ucise și alte șase rănite după ce au fost înjunghiate vineri în orașul finlandez Turku de un individ ce pare a fi un imigrant, a anunțat poliția locală la o conferință de presă, relatează ediția online a postului YLE.

Atacul a avut loc în Piața Puutori, situată în centrul acestui oraș din sud-vestul Finlandei. Atacatorul a fost împușcat în picior de un polițist și a fost arestat.

Poliția a anunțat la scurt timp după incident că a început o operațiune de căutare al altor posibili agresori sau complici și a cerut populației să evite centrul orașului Turku. Dar, la conferința de presă, ministrul de interne Paula Risikko a spus că acum respectiva zonă poate fi considerată sigură.

Ea a mai menționat că deocamdată nu se știe identitatea agresorului, dar se lucrează pentru stabilirea ei împreună cu autoritățile însărcinate cu imigrația, acesta fiind aparent un imigrant.

Amenințarea teroristă în creștere privește întreaga Europă

Atacul terorist de joi de la Barcelona atrage atenția asupra faptului că amenințarea terorismului este în creștere în Europa și afectează toate țările de pe continent, a subliniat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, citat vineri de MTI.

“Este evident pentru toată lumea că există o legătură între migrația ilegală și terorism”, a declarat șeful diplomației ungare pentru agenția publică de presă.

Europa trebuie să se apere și să garanteze securitatea europenilor, a punctat ministrul. În acest scop, este nevoie de întărirea frontierelor Schengen ale Europei și de schimbarea politicii Bruxellesului cu privire la migrație, a explicat Szijjarto.

Șeful diplomației ungare a dat asigurări că guvernul de la Budapesta va face tot ce-i stă în puteri pentru a contribui la refacerea securității Europei, protejând granițele sale externe și restrângerea migrației ilegale.

Autorii atentatelor din Spania pregăteau ‘un atac de mai mare anvergură’

Autorii atentatelor de la Barcelona și Cambrils, comise joi și soldate cu cel puțin 14 morți și 130 de răniți, pregăteau ‘un atac de mai mare anvergură’, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al poliției catalane, în cadrul unei conferințe de presă, informează AFP.

‘Ei pregăteau un atentat sau mai multe. Explozia de la Alcanar a permis evitarea unor atentate de mai mare anvergură’, a declarat Josep Lluis Trapero, făcând aluzie la explozia care a avut loc miercuri seara într-o casă din acest oraș, situat la 200 de km sud de Barcelona, și ai cărei locatari pregăteau o încărcătură explozibilă, potrivit poliției.

De asemenea, principalul suspect căutat pentru atentatul de la Barcelona, șoferul camionetei care a intrat în mulțimea de pietoni pe Las Ramblas, s-ar fi putut afla printre atacatorii împușcați mortal de poliție mai târziu la Cambrils, la sud-vest de Barcelona.

‘Ancheta merge în această direcție, există un indiciu, mai mult de un indiciu, însă nu avem o dovadă concretă’, a spus purtătorul de cuvânt al poliției catalane, întrebat de un jurnalist dacă acest bărbat a fost ucis.

Anterior, Trapero a precizat că trei dintre cei cinci suspecți uciși au fost identificați.

Leave A Reply

Your email address will not be published.