America interzice filme de Oscar la cererea unor ONG-uri!!!

0 165

America începe să se prăbușească din toate punctele de vedere. După ce își demolează statuile cu o ură greu de imaginat, a venit și rândul filmelor care au scris istorie în cinematografie să aibă aceiași soartă.

Situație ridicolă în orașul american Memphis, Tennessee: teatrul “Orpheum” a retras de la difuzare filmul clasic “Pe aripile vântului”! Motivul — conducerea, la presiunea unor organizații civice, a decis că marele film, produs în 1939, este “insensibil din punct de vedere rasial”.

Celebra peliculă din 1939 adaptată după romanul scriitoarei Margaret Mitchell, distins cu premiul Pulitzer, nu va mai fi difuzată de Orpheum, a declarat conducerea teatrului.

“Ca o organizație a cărei misiune declarată este aceea de a “distra, educa și ilumina comunitățile pe care le servește”, Orpheum nu poate arăta un film insensibil față de un mare segment al populației locale”, au afirmat reprezentanții teatrului într-o declarație.

De precizat că în Memphis, localitatea natală a “regelui ” Elvis, populația este în proporție de aproximativ 64 % de origine afro-americană. Filmul tratează epoca din timpul și de după războiul de secesiune, prin intermediul poveștii unei familii din sudul SUA care stăpânea o plantație și sclavi.

Interesant respectiva instituție de cultură din Memphis a difuzat filmul timp de decenii, dar evenimentele din acest an “au generat numeroase comentarii”, ducând în final la decizia repsectivă. Teatrul Orpheum este înscris în Registrul Național al Locurilor Istorice din SUA.

Tot în sensul absurdului deciziei, este de amintit că Hattie McDaniel, care a interpretat rolul credincioasei sclave și doică “Mammie”, a fost prima actriță de culoare laureată (pentru acest rol) cu premiul Oscar. Filmul a primit 10 premii Oscar din partea Academiei Americane de Film, fiind una dintre capodoperele celei de-a șaptea arte.

Aceste caz produce în această perioadă multe discuții pe rețelele de socializare. Pe lângă celebrul caz al demolării statuii generalului confederat Robert E. Lee, opinia publică americană dezbate alte cereri ale ONG-urilor pentru drepturile omului, unele dintre ele fiind de-a dreptul absurde.

Printre acestea sunt demolarea statuilor lui… Cristofor Columb — care ar fi “invadat America, nu ar fi descoperit-o”! — sau a fondatorului metropolei New York, colonistul olandez Peter Stuyvesant. În cazul acetuia din urmă, se cere chiar îndepărtarea numelui său de pe școli și alte instituții…

ONG-urile finanțate de George Soros au început o ofensivă barabră a tot ceea ce înseamnă istorie și valori locale americane promovând intens demolarea de statui, centre istorice dar și interzicerea de pelicule cinematografice, cărți, piese de teatru, picturi și alt gen de manifestare artistică care nu se încadrează în ”celebra corectitudine politică”.

Principalele ONG-uri americane cer în mod expres promovarea valorilor homosexuale, eliminarea creștinismului și a tot ceea ce ține de credință, desfințarea bisericilor, toate acestea pentru crearea unui mediu nou de viață, neo-liberal.

”Atenție, aceste manifestări vor lua amploare și vor cuprinde cu ușurință toate țările în care aceste ONG-uri au filiale. America este doar un cap de pod”, a declarat un istoric de la Muzeul de Știință din New York.

Leave A Reply

Your email address will not be published.