Pacea din Peninsula Coreeană, un fenomen care îi înfurie pe neo-progresiștii americani

0 153

Deși, SUA vrea să atragă NATO într-o confruntare armată cu nord-coreenii, în spatele ușilor închise dar și a posibilului front imaginat de neo-progresiștii americani, Rusia și China au pus bazele unei stări de pace în Peninsulă.

Analiștii economici de la principalele publicații mondiale de profil apreciază că în acest moment nici un stat cu o profundă creștere economică nu este interesat de mișcări serioase de trupe și implicit de conflicte majore. În plus, după discuții care au durat zile întregi, Rusia, China și Coreea de Sud par a fi ajuns la o înțelegere comună. Mișcarea strategică a președintelui rus a fost pe placul sud-coreenilor care au spus pas unei eventuale riposte militare a americanilor.

”Rusia consideră că SUA joacă în acest moment ca un strateg in derivă. Amenință peste tot cu războaie și vinde arme ca un frecvent comerciant de talcioc. Este vremea ca omenirea să se îndrepte cu ochii spre pace și colaborare economică care să ducă spre progres. Armele și zdrăngănitul bolnav al acestora nu a adus niciun beneficiu pentru nimeni. În plus, problemele ridicate de americani sunt false, fără conținut și au menirea de a panica iresponsabil populația lumii. În curând lumea își va da seama despre ce este vorba”, spun surse de la Kremlin.

În acest context, președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat recent convingerea că actualul conflict dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud nu se va transforma într-un război nuclear.

“Sunt încrezător că actualul conflict nici nu se va extinde, nici nu va implica folosirea de arme de distrugere în masă”, a spus Putin, conform agenției ruse de presă TASS.

Comentariul recent al lui Vladimir Putin despre modul în care se face politică în acest momnent în SUIA spune totul despre schimbarea de direcție în relațiile diplomatice dintre cele două state dar și faptul că ceva se schimbă din moment ce o sumedenie de state au aplaudat pasajul rostit de președintele rus.

„Este dificil să menții un dialog cu oameni care confundă Austria cu Australia. Dar nu este nimic de făcut. Se pare că acesta este nivelul culturii politice a unei anumite părți a elitei americane de la guvernare. Cât despre Coreea, nu va fi niciun război, să stați liniștiți”.

În ciuda a tot ceea ce se promovează intens la nivel mondial, Rusia și China dau asigurări că nimic rău nu se va întâmpla în Peninsulă.  Rusia și China sunt statele cu cele mai strânse relații diplomatice cu Phenianul.

“Toate părțile vor avea suficientă rațiune pentru a-și înțelege responsabilitatea față de oamenii din regiune, astfel că vom reuși să rezolvăm chestiunea prin mijloace diplomatice”, a declarat Putin, în cadrul Forumului Economic Oriental de la Vladivostok.

Liderul rus a cerut continuarea investițiilor în regiune, în ciuda temerilor privind un potențial război. “Este nevoie să se continue investițiile, deoarece dacă oprești activitățile economice, situația se va deteriora”, a afirmat Putin.

De altfel, mult discutata regiune economică Euro-Asia tinde să ia contur din ce în ce mai mult mai ales după ultima mișcare a Chinei care a investit masiv într-o bancă de dezvoltare menită să treacă influența dolarului american pe un plan secundar. Același lucru îl au în vedere și statele arabe dar și multe țări din Asia.

”Lumea se schimbă și asta se va vedea curând. America progresistă își va da seama că oamenii, indiferent de zona în care trăiesc au nevoie de pace și nu de moarte. Războiul nu e ușor pentru nimeni iar orice țară poate riposta acum sângeros. Ceea ce se întâmplă însă în spatele acestei cortine este de bun augur pentru că marile puteri economice încep a înțelege că este loc pentru toți pe o piață care se așează interesant, oferind oportunități pentru toată lumea. Totul este să nu devii lacom încercând să acaparezi tot ce este în jurul tău”, sunt de părere liderii de la Beijing.

Leave A Reply

Your email address will not be published.