Horia Tecău triumfă la US Open în proba de dublu

0 173

Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer a câștigat titlul în proba masculină de dublu din cadrul turneului de tenis US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, vineri, după ce au învins cuplul spaniol Feliciano Lopez/Marc Lopez, cu 6-4, 6-3, în finala desfășurată la arenele Flushing Meadows din New York.

Tecău și Rojer și-au trecut astfel în palmares al doilea lor titlu de Mare Șlem, după cel de la Wimbledon, câștigat în 2015.

Ultimul român care a câștigat un titlu la US Open a fost Ilie Năstase, în 1975, alături de Jimmy Connors, după 6-4, 7-6 cu cuplul olandezo-american Tom Okker/Marty Riessen.

Tecău și Rojer, capi de serie numărul 12, s-au impus într-o oră și 25 de minute în fața ibericilor, capi de serie numărul 11.

Meciul a fost echilibrat în prima sa parte, Tecău și partenerul său conducând cu serviciul, dar la 3-3 ibericii au reușit break-ul (3-4). Horia și Rojer au reușit să facă și ei break, apoi au revenit la conducere, încheind setul cu 6-4, pe serviciul adversarilor.

Actul secund a început cu un ghem foarte lung pe serviciul lui Tecău, care a reușit să îl fructifice după ce a salvat două mingi de break. La 2-1 în favoarea lor, Tecău și Rojer au reușit să facă break, iar apoi s-au desprins la 4-1, după ce au anulat două șanse de break ale spaniolilor. Până la final s-a mers cu serviciul, Tecău fiind cel care a închis partida, cu 6-3 în setul al doilea.

Tecău și Rojer au reușit 5 ași, au făcut 4 duble greșeli, au transformat 3 mingi de break din 5 (60%), au adunat 41 de mingi direct câștigătoare (winners), făcând 7 erori neforțate. Cei doi Lopez au avut 3 ași, o dublă greșeală, o minge de break din 6 create (17%), 25 de winners și 10 erori neforțate.

Până acum, Tecău și Rojer au avut cel mai bun rezultat la New York sferturile de finală: Tecău (2011, 2015), Rojer (2013, 2015).

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer i-au învins în februarie pe cei doi Lopez, în semifinalele probei de dublu la Rotterdam (Olanda), cu 6-4, 6-4, după înfrângerea, la scor identic, suferită în 2016, în sferturile turneului de la Dubai. De remarcat că Tecău a pierdut medalia de aur în proba de dublu la JO 2016 (alături de Florin Mergea) în fața lui Marc Lopez și a compatriotului acestuia Rafael Nadal.

“Cred că înțelegerea și comunicarea sunt cheile relației noastre. E dificil, deoarece sunt situații de presiune. Uneori mă supăr pe mine și Horia mă încurajează. Dar cred că asta e forța echipei noastre. Finala a fost un meci echilibrat, diferența s-a făcut la câteva puncte”, a declarat Rojer.

“A fost un meci dificil pentru mine. Au avut multe șanse pe serviciul meu, dar am luptat pentru a-mi păstra serviciul. Adversarii noştri au avut multe şanse şi m-am luptat din greu pentru a lua serviciul. Ne concentram doar pentru încă un punct, nu pe câştigarea trofeului” , a spus Horia Tecău după meci.

Leave A Reply

Your email address will not be published.