Puterea razei de soare

0 150

Îmi îndrept obrazul spre soarele de toamnă care strălucește vesel, profitând de absența păturii de nori. Ce plăcută este senzația de căldură care mă cuprinde.. Îmi creează o stare euforică, din care trec imediat într-o stare duhovnicească, mistică. Simt prezența lui Dumnezeu. Simt iubirea lui Dumnezeu față de mine..

“Doamne -spun- încă mă mai iubești? La câte Ți-am făcut până acum, la câte porunci Ți-am încălcat, la câte promisiuni n-am respectat, Tu.. încă mă mai iubești?.. Pentru că iubirea Ta este reală, o simt arzând pe fața mea.. Cum de mă învrednicești încă să văd soarele Tău?.. Cum de mai aduci încă soarele Tău deasupra mea ca să mă încălzească”?

Răspunsul Domnului nu întârzie să-mi răsune în adâncul inimii : “Doar faptul că Îmi pui întrebări trebuie să te facă să-Mi înțelegi iubirea. Cei pe care nu-i mai iubesc nu mai sunt aici, pe pământ, ca să pună întrebări: sunt în iad. Bucură-te de soarele Meu și slăvește-Ți Tatăl ceresc. Grăbește-te să-ți împlinești promisiunea de a nu mai păcătui. Ridică-te din negura vieții păcătoase. Da.. încă te iubesc, dar dacă nu te întorci la viața cea sfântă din copilărie, într-o zi soarele va răsări ca de obicei, dar tu nu vei mai fi aici, ca să Mă întrebi dacă te mai iubesc”!

Plec capul în jos și gândesc: “Are dreptate Domnul.. Încă mă iubește, dar eu Îi ironizez iubirea, repetând mereu aceleași păcate.. Trebuie să mă schimb cât mai repede.. DE AZI MĂ VOI SCHIMBA! Mâine.. cine știe dacă voi mai fi aici, sub soare”..

Iată ce putere are o simplă rază de soare.. O rază de soare amestecată cu o rază a Duhului Sfânt.. Slavă Ție, Doamne, pentru cele două raze pe care astăzi le-ai trimis peste mine!

Preot Sorin Croitoru – Mantova (Italia)

Leave A Reply

Your email address will not be published.