CFR rămâne lider după un meci presărat cu multe greșeli de arbitraj

0 196

CFR Cluj a învins pe teren propriu pe CSU Craiova, scor 2-1. Echipa lui Dan Petrescu e pe primul loc, cu 22 de puncte, 4 peste Astra, Craiova și Steaua.

Arbitrul Adrian Comănescu a acordat câte un penalty fiecărei echipe, ambele foarte ușor, argentinianul Juan Culio (40) marcând pentru gazde, iar brazilianul Gustavo (81), pentru oaspeți. Diferența a fost făcută de golul senegalezului Ibrahima Balde (64), venit după o gafă uriașă a portarului Nicolae Calancea.

La penalty-ul acordat clujenilor, în urma unui duel între Tiago Ferreira și Ciprian Deac, Comănescu i-a acordat cartonaș galben portughezului, dar a revenit peste câteva minute, chiar înainte de executarea loviturii de pedeapsă, și i-a arătat cartonașul roșu.

Penalty-ul dictat pentru oaspeți a venit în urma unui duel între Mario Camora (CFR) și Andrei Burlacu (CSU Craiova).

CSU Craiova, care a suferit prima sa înfrângere din acest campionat, a avut o bară, prin Alexandru Mitriță (42), din lovitură liberă.

Antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu, a fost trimis în tribună în min. 30, pentru proteste.

Reacții după meci:

“Eu sunt mulțumit de jucătorii mei. Fazele de arbitraj le puteți analiza voi. Lui Comănescu i-am spus că regulamentul e același în toată lumea. În prima repriză, CFR se retrăgea foarte mult, iar noi aveam inițiativa. Dar nici noi nu găseam soluții. Meciul a fost unul strâns. Ei au retras foarte mult jucătorii din bandă pentru a-i bloca pe ai noștri. Voi continua cu acest sistem, cu cei 3 atacanți, pentru că ne-a adus rezultate”– Devis Mangia, antrenor CSU Craiova

“A fost foarte greu cu un om în minus. Am luptat foarte mult, am avut curaj și am avut multe ocazii. La Cluj e foarte greu să câștigi. Antrenorul ne-a încurajat la pauză și s-a văzut că am jucat bine. Dar n-am reușit să egalăm”. – Gustavo, CSU Craiova

“La faza cu Mureșan, când a primit galben, mi s-a părut exagerată decizia de a-i da cartonaș. S-au lovit cap în cap. Ce vină are jucătorul meu că s-a lovit fotbalistul de la Craiova? Nu trebuia să mai ies din spațiul tehnic și am fost eliminat. Dacă-i dai spații Craiovei, n-ai nicio șansă! Am avut ocazii. Am marcat, a fost penalty clar ca lumina zilei, chiar dacă unii nu zic asta. Cred că eliminarea ne-a făcut rău, pentru că n-am jucat ce trebuie 11 contra 10. Parcă tot Craiova a fost mai determinată. Am și căzut fizic puțin și ne-am retras. Comentați voi dacă acela a fost penalty la Craiova. Un penalty inventat! Am avut noroc. Nu sunt mulțumit de repriza a doua”, a declarat Dan Petrescu la TV Dolce Sport.

CFR 1907 Cluj — CS Universitatea Craiova 2-1 (1-0)

Stadion ”Dr. Constantin Rădulescu” — Cluj-Napoca; Spectatori 7000

Au marcat: Juan Culio (40 — penalty), Ibrahima Balde (64), respectiv Gustavo Di Mauro Vagenin (81 — penalty).

CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, A. Mureșan, Camora – Culio, Hoban – Nistor, C. Deac, Nouvier – Urko
Rezerve: Duka, Boli, Balde, Hamed, Păun, Omrani, Dukovici

CSU Craiova: Calancea – Rossi, Kelici Ferreira – Martici, Zlatinski, Screciu, Bancu – Vagenin, Băluță, Mitriță
Rezerve: Mitrovic, Briceag, Popov, Mateiu, Roman, Burlacu

Cartonaș roșu: Tiago Ferreira (CSU Craiova, 37).

Arbitru: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea); arbitri asistenți: Vasile Marinescu, Mircea Mihail Grigoriu (ambii din București); arbitru de rezervă: Cătălin Popa (Pitești)

Observatori: Ioan Onicaș (Zalău) — CCA, Paul Mincu (București) — LPF

Leave A Reply

Your email address will not be published.