Armata siriană a obținut o victorie importantă împotriva ISIS

0 189

Armata siriană care a primit un sprijin operațional din partea aviației militare ruse a reușit să elimine ultimul bastion ISIS din apropierea orașului Deir ez-Zor. Aceatsa reprezintă cea mai importantă victorie împotriva teroriștilor din ultimii 3 ani de zile.

“Susținute de forțele aerospațiale rusești, trupele guvernamentale siriene au avut mai multe realizări importante înainte de a câștiga o victorie asupra grupării teroriste „Statul Islamic”, în vecinătatea orașului Deir ez-Zor. Prin semnificația și amploarea sa, această victorie depășește toate cele anterioare obținute în ultimii trei ani “, se arată în declarația Ministerului Apărării al Rusiei.

O important blocadă a bazei aeriene a fost spartă de armata siriană sub comanda generalilor Issam Zahreddine și Souheil al-Hassan iar luptele în zona aerodromului continuă și în acest moment.

Datorită sprijinului aviației și al artileriei, armata a reușit să recupereze mai multe turnuri de control, să dezactiveze echipamentul teroriștilor Daech și să distrugă o parte din pozițiile fortificate ale acestora.

La finele săptămânii trecute,  armata siriană a anunțat începerea operațiunii de eliberare a aerodromului asediat, după revenirea la o înălțime semnificativă, situată la est de Deir ez-Zor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.