Știința învingea Fiorentina acum 35 de ani la Craiova

0 196

Se împlinesc 35 de ani de când Universitatea Craiova învingea categoric titrata echipă italiană, Fiorentina, chiar în Bănie. Așa a început, ceea ce urma să fie, o campanie europeană fantastică pentru alb-albaștri.

Ne întoarcem în timp. Mai exact, pe data de 15 septembrie 1982. Se disputa primul tur din Cupa UEFA. Împinsă de la spate de 50.000 de olteni, cea mai frumoasă echipă a tuturor timpurilor, Craiova Maxima, s-a impus în fața Fiorentinei. Ungureanu, Cârțu și Balaci au declanșat, pe rând, trei cutremure cu magnitudinea 3,1 pe „Central”. A fost îndeajuns pentru a declanșa fiesta pe străzile din Bănie și a visa cu ochii deschiși la accederea în fazele superioare. La ora disputării meciului toate străzile din orașele României erau pustii iar în sălile de clasă din școli meciul se asculta la radio alături de profesori sau pe ascuns, la căști, cel mai folosit fiind micro-radioul RIC.

Arbitrul partidei a fost Alexis Ponnet. Antrenorul Științei din acea perioadă, Constantin Oțet, a aliniat următorul prim „11”: Lung – Negrilă, Ștefănescu (min. 58 – Ciupitu), Tilihoi, Ungureanu, Balaci, Donose, Țicleanu (min. 83 –  Irimescu), Cămătaru, Crișan, Cârțu.

De cealaltă parte, antrenorul italienilor de atunci, Giancarlo De Sisti, a optat pentru următoarea echipă: G. Galli, Ferroni, Pin, Passarella, Contratto, F. Rossi, Pecci, Antognoni, Massaro, D. Bertoni, Graziani (83 A. Bertoni)

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.