Juncker: Oricât de mult s-ar agrava terorismul, UE va menține totdeauna frontierele deschise

0 213

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene – chiar daca noi nu l-am votat – a repetat în programul tv ”Patru Adevăruri” difuzat de postul de televiziune France 2, compromisul său ferm de a nu renunța la frontierele deschise oricât de mult s-ar agrava terorismul sau criza migratoare.

“Este una din cele patru libertăți fundamentale ale Tratatului de la Roma” a spus el. “Este un principiu inviolabil.” Și ne temem că spune adevărul, cu toate că în luna mai a anului 2011 a precizat: “când lucrurile devin serioase, trebuie să minți”.

Recent, în timpul dezbaterii anuale asupra stării Uniunii, Junker a trasat un plan ambițios asupra viitorului club european care include mărirea lui, crearea unei unice armate europene, un “superministru” al Finanțelor, un președinte european și acceptarea obligatorie a euro pentru toate statele comunitare.

Adică, bazele pentru a avansa în viteză către megastatul european. Și este o amenințare dar și o semnificativă coincidență că în aceeași zi când anunța visul său globalist pentru Europa, în partea cealaltă a Atlanticului, președintele Trump a făcut răsucire politică, cea mai spectaculoasă din istoria americană, fiind de acord cu dușmanii săi- democrații Nancy Pelosi și Chuck Schumer- că imigranții ilegali care au acceptat programul DACA pot ramâne.

Adică, temuta “amnistie” – încă una – care a făcut ca 68 de milioane de americani să voteze un plutocrat extravagant și narcisist care avea șanse infime să ajungă președinte.

Se continuă în cercurile internaționale “conspirationiste” să se suspecteze că elitele transnaționale au o dorință urgentă de a șterge frontierele și identitățile, trecând peste ceea ce doresc popoarele…

Unii înghit, alții aplaudă, toți acceptă. Toți? Nu: un mic grup de țări comunitare rezistă planurilor antisuverane ale elitelor de la Bruxelles; este vorba de Grupul de la Visegrad, format din Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia. Nu vor să primească refugiați din țări islamice. Polonia, la amenințarea Bruxelles cu amenda, a răspuns cu o cerere adresată Germaniei pentru reparații de război. Celălalt mare rebel, Viktor Orban, a declarat victoria în lupta sa împotriva Comisiei Europene în problema refugiaților. În final, nu este atât de greu.

UE, până la proba contrarie, este o uniune de țări suverane. Așa s-a format, așa au intrat țări diferite, și până în acest moment niciun acord nu cere ca națiunile integrante să renunțe la suveranitatea lor.

Și dacă nu poți decide cine aparține și cine nu, țării tale, pur și simplu nu ești suveran. Și nici nu țară nu poți spune că ai.

(Karen Smith)

Leave A Reply

Your email address will not be published.