Steaua a întors rezultatul din Elveţia în 6 minute şi este lider în Europa League

0 354

Steaua Bucureşti a obţinut o victorie cu emoţii în deplasarea de la Lucerna, împotriva celor de la FC Lugano, scor 2-1, în a doua etapă a Grupei G din Europa League.

Cu toate că au fost conduşi până la pauză prin golul lui Bottani din minutul 14 la finalul unei reprize neaşteptat de slabe, roş-albaştrii au revenit în a doua parte şi au înscris prin Budescu în minutul 58 şi Junior Morais (foto) în minutul 64.

Odată cu acest succes, steliştii au acumulat 6 puncte în clasament, fiind urmaţi de Viktoria Plzen şi Hapoel Ber Sheva, care au câte 3 puncte (în aceeaşi etapă, cehii i-au învins pe israelieni cu scorul de 3-1, pe teren propriu).

Delegaţia Stelei va reveni vineri după-amiază la Bucureşti, urmând ca duminică seara (20.30 să joace în ultima etapă a turului Ligii 1, la Braşov, împotriva celor de la OSK Sepsi.

„Am intrat relaxaţi, le-am spus că vor juca altfel cei de la Lugano decât în campionat. A fost un discurs mai dur, important e că băieţii au înţeles ce le-am transmis şi s-a schimbat jocul după pauză. Am obţinut 3 puncte foarte greu, ştiam că vom avea un meci deficil, am spus-o înainte de joc. Ştiam că va fi o echipă agresivă, cu presing. Prima a fost una dintre cele mai slabe reprize de când am venit eu. A doua, am avut ocazii, am întors rezultatul, am marcat două goluri şi acest lucru îmi dă speranţă”, a spus Nicolae Dică, la Pro X.

Mulțumesc colegilor. Și-au dorit mai mult. Sunt foarte fericit că am luat toate cele trei puncte. Două reprize total diferite. Ne-am mobilizat, am vorbit despre ce trebuie să facem în a doua repriză. Cred că Nic ne-a mobilizat și ne-a spus ce trebuie să facem”, a declarat Florin Niţă după meci.

„Este o victorie mare. Din păcate am început mai greu prima repriză, dar în repriza secundă ne-am revenit și s-a văzut pe tabelă. Mă simt foarte bine, mă bucur că antrenorul îmi dă șanse să joc și sper să o fac cât mai bine. Cred că e cea mai bună repriză de când joc la Steaua. Suntem pe primul loc, este un lucru bun, sperăm să rămânem acolo, să facem meciuri bune și să acumulăm cât mai multe puncte. Noi trebuie să ne vedem de treabă și să arătăm pe teren că suntem o echipă mare” a declarat Dennis Man.

„După o primă repriză mai puţin fastă am reuşit să revenim în repriza a doua. Ne bucurăm că am obţinut cele trei puncte. Probabil am fost relaxaţi în prima repriză. După prima repriză nici eu nu mai credeam că mai întoarcem scorul. La pauză ne-am încurajat, am zis că trebuie să jucăm altceva, n-am mai intrat relaxaţi, am făcut presing sus şi am reuşit să marcăm”, a spus Budescu, la Pro X.

FC LUGANO – FC STEAUA 1-2 (1-0)

Au marcat: Bottani 14/ Budescu 58, Jr. Morais 64

Lucerna, Luzern Arena; Spectatori 4000

FC Lugano: Da Costa – Mihajlovic, Sulmoni, Golemic, Daprela – Sabbatini, Ledesma, Mariani (Culina 75′) – Crnigoj (Bnou 75′), Gerndt, Bottani (Milosavljevic 71′).

Antrenor: Pierluigi Tami.

FC Steaua Bucureşti: Niţă – Benzar, Planic, Bălaşa, Morais – Pintilii, Ov. Popescu (Man 46′) – Teixeira, Budescu (Filip 81′), Tănase – Gnohere (Coman 66′).

Antrenor: Nicolae Dică.

Cartonaşe galbene: Daprela 15′, Mihajlovic 85′ / Pintilii 52′.

Arbitri: Serhiy Boiko (centru), Oleg Pluzhnyk şi Oleg Pluzhnyk (asistenţi), Mykola Balakin şi Oleksandr Derdo (adiţionali), Oleksandr Korniyko (rezervă)

Leave A Reply

Your email address will not be published.