Simona Halep este noul lider mondial în tenisul feminin

0 180

Românca Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Beijing, China, după ce a trecut de letona Jelena Ostapenko, scor 6-2, 6-4.

Simona Halep, 26 de ani, va fi, începând de luni, NOUL NUMĂR 1 WTA, depășind-o pe jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza.

“Sunt bucuroasă, aşteptam de mult timp acest moment. Este un vis împlinit, le mulţumesc membrilor familiei mele, dar trebuie să mă gândesc că nimic nu este încheiat. Mâine mă aşteaptă o finală pe care vreau să o câştig. Cuvintele nu pot descrie ce simt acum. Este uimitor că sunt numărul 1 mondial. Mulțumesc fanilor pentru sprijin. Am făcut meciuri extraordinare. Mulțumesc, China”Simona Halep

Simona Halep a început foarte bine revanşa cu Ostapenko, cu break încă din primul game. Apoi, fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul, până la 4-2, când românca s-a desprins decisiv după un game care a durat 11 minute, iar apoi a închis setul la 2.

Actul secund a stat mai mult sub semnul echilibrului. Cu break obținut de letona Ostapenko şi imediat rebreak Halep, cele două au mers cap la cap până la 4 egal. Simona a arătat mai multă prospețime și luciditate în joc, a forţat şi a câştigat un punct pe serviciul adversarei care a deschis drumul spre victorie. Apoi, a închis meciul cu un game alb, 6-4.

Leave A Reply

Your email address will not be published.