Rețea de contrabandiști destructurată de polițiștii de frontieră vasluieni

0 137

Poliţiştii de frontieră vasluieni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, au destructurat o reţea care desfăşura activităţi în sfera contrabandei cu produse din tutun şi care acţiona pe raza municipiului Huși și în localitatea Pădureni din județul Vaslui.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui și Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, au declanşat o acţiune specifică pentru destructurarea unei reţele infracţionale care avea preocupări pe linia contrabandei cu produse din tutun.

În urma documentării activităţilor infracţionale a membrilor reţelei, în perioada iunie-octombrie a.c., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, s-a stabilit că aceştia desfăşurau activităţi de colectare, transport, depozitare şi vânzare de produse accizabile supuse marcării (ţigări de provenienţă R. Moldova şi duty-free), cunoscând că acestea provin din contrabandă, obţinând astfel, in mod ilicit, beneficii financiare.

Pe parcursul investigațiilor s-a conturat suspiciunea rezonabilă că aceștia au preluat/deținut/vândut cel putin cantitatea de 4.000 pachete cu țigări provenite din contrabandă.

Țigările erau achiziționate în cantități mici de către 12 dintre membrii rețelei, cetățeni romani şi din R. Moldova, din ţara vecina sau din magazinele duty-free și erau introduse în țară în mod repetat, prin P.T.F. Albița, disimulate pe călători și ascunse în mijloace de transport.

Acestea erau achizitionate, depozitate la domiciliul celui de-al treisprezecelea membru al rețelei, cetățean roman cu domiciliul în Huși și comercializate pe raza municipiului Huși și a comunei Pădureni.

În data de 13.10.2017, au fost desfășurate 12 percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza municipiului Huși și în localitatea Pădureni, din județul Vaslui, fiind puse în aplicare 6 mandate de aducere la audieri.

În urma perchezițiilor desfășurate au fost ridicate și indisponiblizate în vederea continuării cercetărilor sute de pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență R. Moldova și duty-free, un autovehicul, diferite sume de bani și 4 telefoane mobile.

În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de 13 cetăţeni români şi R. Moldova sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, pentru doi dintre aceștia procurorul de caz a emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentaţi la Judecătoria Huşi cu propunere de arestare preventivă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.