Propagandă islamică în Anglia: Învățaturile islamului ca antidot împotriva agresiunilor sexuale

0 137

Este ultima propunere a ziarului Independent în urma informațiilor asupra abuzurilor sexuale de la Hollywood.

Un articol publicat în Independent, al avocatului stabilit în SUA , Qasim Rashig, susține că numai islamul poate preveni violența împotriva femeilor și arată că în Hollywood s-a instaurat o “cultură a violului’”.

‘’Harvey Weinstein este doar un exemplu în plus de bărbat puternic care abuzează de femei. Trăim într-o societate în care acesta iese basma curată, dar putem schimba asta”, se explică în articol. Activistul musulman asigură că “abuzul sexual împotriva femeilor este un cancer pe care îl vedem într-o Americă majoritar creștină, cu aceeași frecvență ca-n Pakistan, o țară majoritar musulmană”. “Toate nivelele societății sunt complice în promoționarea culturii violării care perpetuează abuzul sexual”.

Rashid oferă o serie de măsuri pentru a preveni violența sexuală împotriva femeilor: “Țările trebuie să adopte un model islamic care să oprească această nebunie și să revoce egalitatea de gen în America și în lume”. Avertizând că încercările de a emite legi împotriva atacurilor sexuale sunt sortite eșecului “deoarece legile statului pedepsesc autorul doar după ce actul este încheiat, nu din primul moment”, avocatul susține că învățăturile islamice “oferă o soluție pe care niciun stat nu o poate da”. Avocatul afirmă că tot ceea ce scrie în Coran stabilește egalitatea între bărbați și femei și face aluzie că această carte sacră a Islamului obligă bărbatul să satisfacă nevoile femeilor.

Articolul, care a fost publicat recent, a primit numeroase critici, inclusiv a lui Robert Spencer, de la Jihad Watch. El a denunțat folosirea “înșelătoare” a citatelor din Coran și l-a acuzat pe Rashid că încearcă să “păcăleasca lumea cu privire la abuzul sexual, care este ceva obișnuit în țările musulmane”.

Ziarul The Independent a pus în rețelele sociale articolul sub titlul “cum învățăturile islamice ne pot ajuta să prevenim scandalurile abuzurilor sexuale”, iar  majoritatea comentariilor sunt, așa cum era de așteptat, negative.

Cine controlează The Independent?

Petrodolarii stau în spatele acestui ziar. După cum a publicat The Guardian în luna iulie, un investitor saudit a cumparat o mare parte din corporația care editează ziarul. Sultanul Muhammad Abuljadayel a achiziționat o participare între 25% și 50% din Independent Digital News and Media, compania care găzduiește The Independent. Investitorul, din Arabia Saudită, nu pare să aibă alte interese comerciale în Regatul Unit. Așa cum arată The Guardian, lucrătorii ziarului nu sunt mulțumiti cu achiziția, dat fiind linia liberală pe care o apară ziarul. Acum, unul din principalii acționari este un sultan al unei țări liberticide și de caracter teocratic.

(Karen Smith)

Leave A Reply

Your email address will not be published.