Războiul din Siria se apropie de final

0 190

Confruntările armate din Siria se apropie de final urmând ca în perioada imediat următoare să fie încheiată ofensiva din sud-estul țării așa cum a anunțat astăzi adjunctul ministrului rus al Apărării, Aleksandr Fomin.

“Presupun că nimeni nu are îndoieli că rolul esențial în lupta cu teroriștii aparține Forțelor Aeriene și Spațiale ale Rusiei, care au însoțit trupele terestre ale Siriei. Astăzi a rămas doar să finalizăm ofensiva în sud-estul Siriei, de-a lungul râului Eufrat. Aici se desfășoară lupte active. Teroriștii mai opun rezistență, însă soarta lor e pecetluită, a declarat Fomin, într-un interviu oferit publicației Gazeta.ru.

Conflictul militar din Siria continuă din martie 2011. Potrivit estimărilor adjunctului secretarului general al ONU pentru problemele umanitare, Stephen O’Brien, numărul victimelor acțiunilor militare din Siria a ajuns la 300 — 500 mii de persoane.

Grupările susținute de așa zișii rebeli sirieni și de opoziția dură față de regimul de la Damasc au provocat cele mai mari dustrugeri în importantele orașe siriene de cele mai multe ori acestea fraternizând cu cu teroriștii ISIS pentru a-și atinge scopul. Războiul mediatic dar și sprijinul puternic venit din partea SUA au făcut ca trupele rebele să ducă acest război atât de mult.

Deocamdată soarta războiului este pecetluită, administrația de la Damasc fiind la un pas de victoria finală. Urmează reconstrucția țarii care va costae norm. Dar ce va urma după?

Leave A Reply

Your email address will not be published.