Peste 100.000 de polonezi au manifestat împotriva politicilor neo-liberale

0 230

De Ziua Independenței Poloniei, aproape 100 de mii de polonezi au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva politicilor neoliberale.

”Marșul din 11 noiembrie poate fi considerat cu adevărat cea mai mare acțiune identitară și naționalistă din Centrul Europei care a adunat peste 100 de mii de participanți din întreaga țară. Evenimentul este blamat de ”mainstream media” și de grupurile globaliste numind acțiunea drept o ”renaștere a fascismului”, ceea ce este un mare neadevăr. De fapt, tinerii polonezi sunt dezamăgiți de ”transformările” liberale din ultimii trei decenii care au loc în Polonia. Ei se reorientează spre o abordare mai unitară, și împotriva politicilor elitei democrat-liberale corupte, din acest motiv sunt atât de disprețuiți”, a declarat Michał Prokopowicz, citat de agenția de știri Sputnik.

Prokopowicz a precizat că în comparație cu anii precedenți, acțiunea din acest an a fost mult mai bine pregătită, iar provocatorii nu au reușit deturnarea evenimentului.

”Desigur, unele provocări sunt greu de evitat (în acest an, “opoziția democratică” finanțată de Soros a încercat să blocheze marșul — au fost repede arestați de poliție), dar organizatorii sunt bine pregătiți, mai ales în comparație cu primele două mari marșuri care au fost organizate în 2011 și 2012. Pentru noi, Ziua Independenței va reaminti tuturor că independența înseamnă în primul rând autonomia față de corporațiile, băncile și armatele străine — ceea ce s-a reflectat foarte bine în sloganurile noastre. Cunoscând trecutul, trebuie să ne reamintim că lupta pentru independență continuă — aici și acum. În Ziua Independenței, trebuie să cerem independența”, a mai declarat liderul mișcării Falanga, citat de Sputnik.

”Îl vrem pe Dumnezeu!”, ”Dumnezeu, Onoare, Patrie” sau “Polonia — polonezilor”, au fost doar câteva dintre sloganurile scandate de manifestanți, care au ieșit în stradă pentru a-și manifesta nemulțumirea față de politicile europene.

În acest an, la marșul din capitala Poloniei au participat și lideri ai organizațiilor de dreapta din Italia și Marea Britanie.

Aceste eveniment este organizat anual de Ziua Independenței care marchează momentul în care Polonia și-a recăpătat suveranitatea după încheierea Primului Război Mondial.

Leave A Reply

Your email address will not be published.