Gergely Gulyas: ‘În Ungaria nu vor exista moschei”

0 131

Purtătorul de cuvânt al Fidesz semnalează că “în Ungaria nu vor exista moschei” pentru că din perspectiva propriei securități “ar avea un impact negativ”. Gergely Gulyas (foto), vicepreședintele Parlamentului maghiar și purtător de cuvânt al Fidesz, a explicat într-un interviu la televiziunea de stat o parte din planul sau pentru combaterea islamului în Ungaria. El a precizat că “Europa Occidentală nu a  făcut nimic împotriva terorismului islamic” și că, de aceea, atentatele “pot avea loc în orice moment”, și l-a aplaudat pe Donald Trump, pentru că a asigurat că “ar fi încântat daca teroristul uzbek care a călcat ți ucis opt persoane în New York pe 31 octombrie strigând “allahu akbar” ar fi la Guantánamo.

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a dat asigurări că îl va convoca pe ambasadorul Ungariei în fața Uniunii Europene pentru a-i cere explicații pentru campania lansată de Guvernul ungar împotriva “imigranților”.

Secretarul de Stat al Justiției din  Ungaria, Pál Völner, a acuzat Comisia Europeana că acționează “arogant” și sub influența magnatului american George Soros deschizând un proces nedrept împotriva Budapestei. “În toate cazurile în care noi am protestat față de amestecul lui George Soros în treburile interne ale unor țări, Comisia Europeană s-a dovedit a fi foarte arogantă. Asta în sensul în care refuză orice argument al nostrum și ne arată colțul clasei und ear trebui să mergem pentru a ispăși o pedeapsă. Ori, acest lucru este de neacceptat pentru o țară care dorește să fie suverană și independentă”, a precizat Pál Völner la televiziunea publica maghiara M1.

Acesta a făcut aluzie la procedurile declanșate de Bruxelles împotriva Ungariei vis-à-vis de reacțiile negative ale guvernului de la Budapeste față de ONG-urile conduse de Soros dar și de propaganda maghiară împotriva cotelor de migranți impuse de Uniunea Europeană.

Conflictul dintre Ungaria și Uniunea Europeană rămâne deschis, mediile politice de la Budapesta luând în calcul în cazul unor presiuni majore, declanșarea unor proceduri pentru organizarea unui referendum prin care populația maghiară să se exprime prin vot dacă dorește să mai facă parte dintr-o Uniune Europeană ”dictatorială și arogantă”.

Karen Smith

Leave A Reply

Your email address will not be published.