Președintele Iranului a declarat sfârșitul Statului Islamic în Irak și Siria

0 207

Președintele Iranului, Hassan Rohani, a declarat marți sfârșitul Statului Islamic (SI) în Irak și Siria, într-o alocuțiune transmisă în direct de televiziunea de stat iraniană, relatează agenția Reuters.

Un înalt comandant al Gardienilor Revoluției din Iran, generalul Qassem Soleimani (foto, centru), a anunțat și el într-un mesaj încetarea existenței Statului Islamic. Mesajul generalului Soleimani, trimis marți liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a fost publicat pe site-ul Sepah News, ce aparține Gardienilor Revoluției (Pasdaran), armata de elită a regimului iranian.

Înregistrări video și fotografii cu generalul Soleimani, comandantul Forței Al-Quds, ramura Gardienilor Revoluției responsabilă cu operațiunile în afara granițelor Iranului, în prima linie în luptele împotriva Statului Islamic în Irak și Siria, au fost postate frecvent de către media iraniene în ultimii ani.

Membri ai Gardienilor Revoluției au luptat în sprijinul președintelui sirian Bashar Al Assad și al guvernului central de la Bagdad ani de zile. Peste o mie de membri ai Pasdaran, inclusiv înalți comandanți, au fost uciși în Siria și Irak.

Potrivit agenției Xinhua, generalul Soleimani l-a felicitat în mesajul său pe ayatollahul Khamenei pentru ”marea victorie” împotriva Statului Islamic în Irak și Siria.

Victoria a fost obținută datorită conducerii prudente a lui Khamenei și sacrificiilor tuturor combatanților rezistenței în Irak și Siria, a declarat generalul Soleimani în mesajul său.

Susținute de grupuri populare și de consilieri militari iranieni, forțele armate din Irak și Siria au reușit să-i alunge pe militanții Statului Islamic din ultimele lor fortărețe din ambele țări, a afirmat generalul iranian, declarând victoria totală împotriva ”binecunoscutei grupări teroriste”.

Generalul Soleimani a lăudat ceea ce el a numit fermitatea națiunilor, guvernelor, armatelor și a forțelor populare din Irak și Siria pe parcursul luptelor împotriva terorismului. El și-a exprimat, de asemenea, gratitudinea față de mișcarea șiită libaneză Hezbollah pentru ”puternica sa prezență” și rolul său central pe câmpul de luptă împotriva teroriștilor în Siria, precizează Xinhua.

Leave A Reply

Your email address will not be published.