Suedia primește anul viitor 5.000 refugiați

0 162

Consiliul Migrațional extinde acum așa-numita cota de refugiați de la 3.400 la 5.000 anul viitor. Asta înseamnă aproximativ 500 pe lună, anunță autoritatea pe site-ul său. Atât de mulți nu au fost de la războiul din Balcani. Noile locuri vor fi pentru congolezi, etiopieni, eritreeni și sirieni. “Am pregătit 1.500 de persoane care pot călători aici în scurt timp după sfârșitul anului”, spune Oskar Ekblad, șeful departamentului Consiliului Suedez al Migrației.

Suedia continuă să primească un numar mare de imigranți. An de an, acest comitet suedez pentru migrație are sarcina de a completa locațiile așa-numitei cote de refugiați a Suediei, iar toate trebuie să fie finalizate până la sfârșitul anului. Acum, autoritatea a decis să crească brusc numărul de refugiați în cadrul contingentului pentru anul viitor, de la 3400 la 5000.

“Pentru a face față acestei provocari, ne pregătim pentru anul 2018. Am pregătit primirea a 1.500 de persoane care pot călători aici la scurt timp după sfârșitul anului”, a declarat Oskar Ekblad din cadrul Consiliului Migrației.

Deja, anul trecut, cota de refugiați de 3.400 de locuri a fost cea mai mare după războiul din Balcani din anii 1990, potrivit autorității. Până în 2017, cota a fost de aproximativ 1.800-1.900 de locuri pe an. Însa, în timp ce Riksdag a discutat proiectul bugetului la începutul acestui an, acesta a decis ca, cota de refugiati pe 2018 ar trebui să acopere un total de 5.000 de persoane.

“Pentru a umple 5.000 de locuri, este important să fiți gata la timp. Este necesar ca 400-500 de persoane să fie primite lunar în Suedia, și pentru transferuri și recepție totul trebuie să funcționeze bine”, spune Ekblad.

Între cei 1.500 de refugiați adiționali sunt în special imigranți din Siria, care primesc 900 de locuri, în ciuda faptului că răboiul aproape s-a terminat. În plus, 616 de locuri au fost dedicate congolezilor, etiopienilor, eritrenilor și persoanelor de alte naționalități.

Potrivit lui Oskar Ekblad, UNHCR, este foarte pozitiv că Suedia a ales să primească și mai mulți refugiați în cote. Este deosebit de binevenită acum, când nu este clar cât de mulți refugiați vor primi în viitor statele membre UE și Statele Unite, spune el. Deciziile, în cazurile de azil pentru refugiați, sunt luate fie de o echipă specială din Malmö, fie de alte delegații.

Potrivit Comitetului de Migrație suedez, refugiați sunt persoanele care “au fugit din țara lor și care au fost aleși de către Agenția ONU pentru Refugiați, UNHCR, să se mute în altă țară.“ Asta se numește reinstalare. Ultima prognoza a Consiliului Migratiei arată că între 19.000 și 33.000 de solicitanți de azil sunt așteptați să vină în Suedia anul viitor. Numărul de afiliați care intră, adică familiile imigranților, se așteaptă să fie de 47.000.

(Karen Smith)

Leave A Reply

Your email address will not be published.