Domnul este acolo

0 149

Am descoperit că nu ajunge să știi să vorbești bine, ca să fii un duhovnic bun; trebuie să știi și să.. asculți bine.
Sunt oameni care nu cer nimic de la Dumnezeu. I-au cerut ei, când nimeni nu cunoștea durerea inimii lor.. În taină, acolo, în “cămara” lor, adică în adâncul inimii.. Dar vor să-și spună necazul preotului.. Să nu se mai simtă singuri, să se simtă și ei înțeleși de cineva.. Căci atunci când altul îți înțelege durerea, parcă participă cumva la ea, parcă îți duce crucea o bucățică de drum, așa cum Simon Cirineul a dus crucea Domnului Hristos.. Nu scrie oare Sfântul Apostol Pavel: “Duceți-vă crucile UNII ALTORA.”?..

Atunci când omul își spune necazul, el o face pentru că a căzut sub cruce în “praful de pe drum”. Și Domnul a căzut.. Și Se ridica.. Și iar cădea.. Da, omul nu mai poate și atunci caută un Simon ca să-i ducă crucea!
Mare valoare are o vorbă bună spusă omului căzut sub cruce..

M-a sunat un prieten de pe Facebook, Ionel Furtună. Are fetița plină de operații la numai nouă ani.. De ani de zile trăiește cu speranța că Dumnezeu îi va vindeca fetița.. Fiecare zi a acestui om este plină de strigăte către Dumnezeu: “Doamne, ai milă de copilul meu”!

Îmi amintește omul acesta blând de femeia cananeancă: “Miluiește-mă, Fiul lui David, fiica mea este rău chinuită!”.. Îmi amintește de Marta, sora lui Lazăr, care murise: “Doamne, DACĂ ERAI AICI, fratele nostru nu murea”..
Frate Ionel, fiica ta trăiește pentru că Domnul ESTE ACOLO, cu ea! Sunt alături de tine în durerea ta. Nu pot să ți-o anulez, dar ți-o împărtășesc. Fii fericit: nu ești singur. Și vei vedea câtă lume te va înțelege, pentru că mulți intră pe pagina asta de Facebook a mea..

Domnul să te întărească!

Prietenul tău, preotul Sorin Croitoru de la Mantova

Leave A Reply

Your email address will not be published.