Explozie la Sankt Petersburg: cel puțin 9 răniți

0 184

Cel puţin 9 persoane au fost rănite, fiind spitalizate, ca urmare a unei explozii ce a avut loc într-un supermarket din Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei, situat în nord-vest, a anunţat poliţia locală, fără să se ştie deocamdată cauzele exploziei, relatează AFP şi Reuters.

”O deflagraţie a avut loc către ora locală 18,30 (15,30 GMT) într-un supermarket de pe bulevardul Kondratiev din Sankt Petersburg. Potrivit primelor informaţii, există mai mulţi răniţi”, a indicat poliţia într-un scurt comunicat, precizând că ”sunt în curs de examinare circumstanţele incidentului”.

Un dispozitiv a explodat într-unul din centrele comerciale din St. Petersburg. Acest lucru a fost comunicat agentiei TASS de reprezentantul oficial al IC RF, Svetlana Petrenko.

“În centrul comercial a avut loc explozia unui dispozitiv improvizat cu o capacitate de 200 de grame trotil, umplute cu elemente de fragmentare”, a spus oficialul.

Nimeni nu şi-a pierdut viaţa în explozie, dar cel puţin patru persoane rănite au fost spitalizate. Există informaţii, neconfirmate, că au fost rănite şi alte 10 persoane.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Comitetului de anchetă, Svetlana Petrenko, citată de agenţiile ruse de presă, a fost deschisă o anchetă pentru ”tentativă de omor”.

Comitetul rus de investigații a calificat explozia din St. Petersburg ca o încercare de atentat terorist cu efecte deosebit de grave.

Petrenko a subliniat că ancheta are în vedere toate versiunile a ceea ce s-a întâmplat.

Toate instituțiile subordonate Direcției Generale de Investigații pentru Sankt-Petersburg au inițiat proceduri penale în temeiul art. 30, partea 2 a art. 105 din Codul penal (“Încercarea de a ucide două sau mai multe persoane prin metode periculoase”).

La fata locului, sub îndrumarea șefului GSU SK din Rusia în St. Petersburg, lucrează o echipa de anchetă formată din anchetatori și criminologi de la unitate regională SK Rusia, precum și personalul operațional al birourilor regionale ale Serviciului Federal de Securitate și Ministeruui de Interne.

Leave A Reply

Your email address will not be published.