Iranul interzice predarea limbii engleze în școli

0 137

Autoritățile iraniene au interzis predarea limbii engleze în școlile primare din țară, a raportat Reuters. Decizia a fost luată după avertismentul emis de liderii spirituali islamici potrivt căruia cultura occidentală a fost impusa prin aceasta limbă.

Inspectoratul Educației notează că acest lucru se aplică tuturor școlilor. În școala primară, trebuie pusă temelia culturii iraniene, insistă ei.

Iranul deblochează Instagram

Iranul a limitat accesul la cele două rețele sociale din cauza protesteor. Învățarea limbilor străine în activități extrașcolare poate fi, de asemenea, afectată. Reamintim că relațiile dintre Iran și Occident au fost în mod tradițional tensionate.

Teheranul a acuzat puterile străine de protestele economice care au zguduit țara. Acestea s-au încheiat cu zeci  de morți, răniți și arestați. Oficialii iranieni au anunțat încetarea dezordinilor.

Altfel, Parlamentul iranian a început duminică o şedinţă specială pentru a examina motivele izbucnirii protestelor antiguvernamentale de-a lungul ţării, informează dpa.

Şedinţa, convocată de o facţiune reformistă de parlamentari, are loc cu uşile închise. Cu toate acestea, un comunicat de presă va fi difuzat după-amiază.

Ministrul de interne, şefii serviciilor de informaţii şi al consiliului de securitate sunt aşteptaţi să participe la şedinţă, a anunţat duminică agenţia de presă ISNA.

Adepţii liniei dure în Iran au dat vina pentru demonstraţii, izbucnite la sfârşitul lunii decembrie, pe conspiratori străini, un sentiment reiterat de preşedintele iranian Hassan Rouhani şi de reformatorii săi.

Rouhani a admis însă că nu toate demonstraţiile puteau fi declanşate din afară de forţe străine. În timpul şedinţei vor fi discutate de asemenea cererile reformiştilor ca demonstranţii care au fost închişi să primească asistenţă juridică.

Potrivit datelor oficiale, 19 persoane au fost ucise în timpul protestelor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.