Burleanu: Candidez pentru un nou mandat la președinția FRF

0 216

Actualul şef al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, şi-a anunţat oficial candidatura la alegerile pentru preşedinţia FRF programate la 18 aprilie, precizând că şi-a început deja campania electorală.

“Voi candida la aceste alegeri. Şi nu numai că voi candida, dar voi şi câştiga. Pentru că îi cunosc pe membrii FRF mai bine decât orice alt candidat. Nu îmi este teamă de niciun posibil candidat şi nu mă voi retrage din această campanie. Pentru că membrii FRF şi-au dorit o schimbare în 2014. Un mesaj de susţinere am primit chiar azi din partea majorităţii membrilor Comitetului Executiv. Eu de astăzi intru în campanie electorală”, a spus el.

Burleanu susţine că nu a fost pus la conducerea FRF în 2014 de către clasa politică din România, aşa cum anumite “grupuri de interese” au insinuat în mai multe rânduri de la începutul mandatului său.

“De când sunt preşedinte al FRF mi s-a dat această etichetă că am fost pus aici de către clasa politică. Dar eu de dinainte de alegerile din martie 2014 nu am avut nicio întâlnire cu niciunul dintre liderii politici din România, deşi puteam să o fac. Dar nu am dorit să avem nicio imixtiune a politicului în fotbal. Eu sunt pregătit de aceste alegeri încă din 6 martie 2014, pentru că atunci a început campania împotriva actualei conduceri a Federaţiei Române de Fotbal. A fost o campanie foarte puternică a multor grupuri de interese care au fost deconectate în această perioadă de la selecţii, de la achiziţii, de la călătoriile cu avionul ale echipei naţionale, de la comisioanele din spatele transferurilor şi aşa mai departe”, a menţionat preşedintele.

Întrebat dacă Vasile Dîncu, fost vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au fost prezenţi întâmplător lângă el la meciurile echipei naţionale a României, Burleanu a răspuns: “Întâmplătoare? Au fost invitaţi mei. Preşedintele federaţiei are acest drept, să invite anumite persoane”.

De asemenea, Răzvan Burleanu a confirmat relaţiile contractuale dintre firmele lui Vasile Dîncu şi FRF în perioada mandatului său actual. “Au existat (n.r. – relaţii contractuale) pentru depunerea dosarului de candidatură. Şi ulterior a mai existat un contract în ceea ce priveşte partea de analiză şi cercetare sociologică. Nu ştiu să spun exact, dar valoarea a fost o sumă destul de mică. E exclus 150.000 de euro. A fost mai puţin de 30.000 de euro. A fost un contract pe vreo 2-3 ani. A fost semnat în 2015, dar nu mai este în vigoare, s-a terminat. A fost un contract pe 3 ani de zile, deci împărţiţi suma la 3 ani”, a adăugat Burleanu.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit, vineri, ca alegerile pentru preşedinţia FRF să aibă loc în cadrul Adunării Generale din 18 aprilie. Conform Statului FRF, termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidatură este cu 15 zile înainte de data alegerilor.

Răzvan Burleanu conduce Federaţia Română de Fotbal din 5 martie 2014, atunci când a câştigat alegerile pentru preşedinţie în dauna celorlalţi trei candidaţi: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian şi Sorin Răducanu. Conform Statului FRF, termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidatură este cu 15 zile înainte de data alegerilor.

Răzvan Burleanu conduce Federaţia Română de Fotbal din 5 martie 2014, atunci când a câştigat alegerile pentru preşedinţie în dauna celorlalţi trei candidaţi: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian şi Sorin Răducanu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.