Coreea de Sud și Coreea de Nord vor participa la JO sub un drapel unic

0 153

Președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, a informat că sportive din ambele Coree, vor evolua sub un steag unic, iar sportivilor din cele două țări — să meargă în aceeași coloană în timpul ceremoniei de deschidere a JO.

”Mai avem o cale lungă de parcurs, dar azi facem, împreună, un important pas înainte. Trebuie să milităm pentru pace între popoare și pentru armonie”, a spus el la întrunirea de la Lausanne în problema participării ambelor delegații la JO din Pyongyang.

Bach are certitudinea că, în spiritul Olimpic de respect și bună înțelegere, pot fi obținute și alte rezultate pozitive. Sportivii din Coreea de Nord vor concura în trei discipline (patinaj artistic, short track, shi fond) și alte cinci probe sportive.

 ”Este un moment emotiv nu numai pentru cele două Corei, dar și pentru întreaga lume” a mai spus președintele CIO. Decizia este una istorică și reprezintă un prim pas important spre detensionarea situației din zonă.

Va fi a opta participare al nord-coreenilor la Jocurile Olimpice de iarnă, în timp ce Coreea de Sud se va afla la a 18-a participare. Jocurile Olimpice de iarnă vor avea loc în perioada 9 – 25 februarie, la Pyeongchang (Coreea de Sud).

Leave A Reply

Your email address will not be published.