Meteo: Urmează două nopți foarte geroase în nordul, centrul și nord-estul țării

0 162

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o nouă atenţionare Cod galben de ninsori viscolite şi a restrâns aria acestor fenomene la opt judeţe din estul şi sud-estul ţării, până la ora 20:00.

Potrivit meteorologilor, în următoarele aproape nouă ore, în judeţele Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, local în judeţele Buzău, Tulcea şi Constanţa şi în sudul judeţelor Vrancea şi Galaţi, vântul va continua să prezinte intensificări susţinute, cu viteze la rafală de 55 – 65 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

De asemenea, în estul şi sud-estul Dobrogei, precipitaţiile vor fi la început sub formă de ploaie cu tendinţă de transformare, spre orele serii, în lapoviţă şi ninsoare, iar rafalele vor atinge temporar 65 – 70 km/h.

ANM precizează că, în cursul zilei de luni (22 ianuarie), va mai ninge slab în centrul şi sudul Munteniei, estul Olteniei şi pe arii restrânse în Moldova, Transilvania, precum şi în zonele de munte. În judeţele din estul Munteniei şi în cele din Dobrogea, vântul va mai avea intensificări şi în noaptea de luni spre marţi (22/23 ianuarie), cu viteze de 45 – 55 km/h, iar pe litoral 60 km/h, spulberând zăpada.

Vremea va deveni geroasă în nopţile de marţi spre miercuri, şi de miercuri spre joi, îndeosebi în nordul, centrul şi nord-estul ţării.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza atenţionarea emisă luni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.