Putem întâlni din nou Muntenegru în Liga Națiunilor

0 355

Tricolorii pot pica în aceeași grupă cu selecționata Muntenegrului, pe care au înfruntat-o și în preliminariile CM 2018. Tragerea la sorți e programată miercuri, de la ora 13:00, la SwissTech Convention Center din Lausanne.

Azi vă prezentăm posibilii adversari ai Românei din urna a treia a viitoarei competiții UEFA, cea care începe în această toamnă și care are rolul de a suplimenta numărul meciurilor cu miză. Liga Națiunilor reprezintă și o șansă de calificare la EURO 2020.

Pentru tragerea la sorți, România a fost repartizată în Seria C, alături de Ungaria, Scoția, Slovenia, Grecia, Serbia, Albania, Norvegia, Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Estonia și Lituania.

Seria C este împărțită în următoarele urne valorice:

Urna 1: Ungaria, ROMÂNIA, Scoția, Slovenia
Urna 2: Grecia, Serbia, Albania, Norvegia
Urna 3: Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda
Urna 4: Cipru, Estonia, Lituania

Iată prezentarea posibililor adversari din urna a treia:

MUNTENEGRU

România v Muntenegru: 3 meciuri – o victorie – un egal – o înfrângere
Golaveraj: 5-2
Selecționer: Ljubisa Tumbakovic
Clasament FIFA: locul 46
Echipa ideală: Poleksic – Marusic, Simic, Savic, Volkov – Vukcevic, Bakic – Jankovic, Ivanic, Haksabanovic – Jovetic.
Vedeta echipei: Stevan Jovetic (AS Monaco)
Pe Muntenegru am întâlnit-o și în preliminariile CM 2018. A fost 0-0 la Cluj-Napoca, într-un meci în care Nicolae Stanciu a ratat un 11 metri în prelungiri, și 0-1 la Podgorica. Selecționata pregătită de Tumbakovic a alternat evoluțiile bune, reușind să câștige cu 1-0 în Danemarca, cu cele dezamăgitoare, fiind învinsă în Armenia, 2-3.

ISRAEL

România v Israel: 20 meciuri – 10 victorii – 5 egaluri – 5 înfrângeri
Golaveraj: 29-19
Selecționer: Elisha Levy
Clasament FIFA: locul 99
Echipa ideală: Harush – Dasa, Tzedek, Gershon, Tawatha – Bitton, Natcho – Rafaelov, Zahavi, Ben Haim – Dabbur.
Vedeta echipei: Bibras Natcho (ȚSKA Moscova)
În campania de calificare la Mondial, Israel a obținut 4 victorii și a încheiat pe 4 o grupă alături de Spania, Italia, Albania , Macedonia și Liechtenstein. Două succese le-a obținut în fața ultimei clasate, Liechtenstein, pe care a învins-o de fiecare dată la limită, 2-1 și 1-0.

BULGARIA

România v Bulgaria: 33 meciuri – 18 victorii – 6 egaluri – 9 înfrângeri
Golaveraj: 70-49
Selecționer: Petar Hubchev
Clasament FIFA: locul 42
Echipa ideală: Stoyanov – S. Popov, Bodurov, Terziev, Zanev – Chochev, Dyakov – Delev, I. Popov, Nedelev – Galabinov.
Vedeta echipei: Ivelin Popov (Spartak Moscova)
În drumul spre CM 2018, Bulgaria a fost a patra, cu 13 puncte, în spatele Franței, Suedia și Olandei, peste Luxemburg și Belarus. Cu toate acestea, selecționata de la sud de Dunăre a înregistrat un parcurs aproape fără greșeală pe teren propriu. Doar Franța, câștigătoarea grupei, a reușit să îi ”smulgă” puncte la Sofia (1-0). În rest, bulgarii au învins tot, inclusiv două pretendente la calificare, 2-0 cu Olanda și 3-2 cu Suedia. Mai greu a fost cu Luxemburg, învingând-o cu un gol marcat în minutul 90+2, imediat după ce oaspeții egalaseră la trei.

FINLANDA

România v Finlanda: 10 meciuri – 7 victorii – 3 egaluri
Golaveraj: 26-4
Selecționer: Markku Kanerva
Clasament FIFA: locul 68
Echipa ideală: Hradecky – Saksela, Lam, Moisander, Uronen – Lod, Hatemaj – Soiri, Jensen, Riski – Pukki.
Vedeta echipei: Lukas Hradecky (Eintracht Frankfurt)
În preliminariile CM, Finlanda a fost penultima într-o grupă alături de Islanda, Croația, Ucraina, Turcia și Kosovo. Finlandezii au obținut un succes pe teren propriu în fața Islandei, câștigătoarea grupei, scor 1-0, și au remizat în Croația, 1-1, și ”acasă” contra Turciei, 2-2. Totuși, ei nu au reușit dubla victorie contra selecționatei din Kosovo, doar 1-1 pe teren propriu, respectiv 1-0 în deplasare. Cu Finlanda ne-am întâlnit în preliminariile EURO 2016, 2-0 la Helsinki și 1-1 pe Arena Națională.

Seriile Ligii Națiunilor, ediția 2018-2019

Seria A (patru grupe cu trei echipe): Germania, Portugalia, Belgia, Spania, Franța, Anglia, Elveția, Italia, Polonia, Islanda, Croația, Olanda

Seria B (patru grupe cu trei echipe): Austria, Țara Galilor, Rusia, Slovacia, Suedia, Ucraina, Irlanda, Bosnia-Herțegovina, Irlanda de Nord, Danemarca, Cehia, Turcia

Seria C (trei grupe cu patru echipe, o grupă cu trei echipe): Ungaria, ROMÂNIA, Scoția, Slovenia, Grecia, Serbia, Albania, Norvegia, Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Estonia, Lituania

Seria D (patru grupe cu patru echipe): Azerbaijan, Macedonia, Belarus, Georgia, Armenia, Letonia, Feroe, Luxemburg, Kazahstan, Moldova, Liechtenstein, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino, Gibraltar

• La tragerea la sorți din 24 ianuarie, se vor stabili trei grupe cu patru echipe și o grupă cu trei echipe.
• Partidele se dispută tur-retur în septembrie, octombrie și noiembrie 2018.
• Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare din Liga Națiunilor, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.
• Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Cele șase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din grupele Ligii Națiunilor. În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.
• Preliminariile Euro 2020 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).
• Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manșă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Națiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manșă (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea se califică la Euro 2020.

Leave A Reply

Your email address will not be published.