SUA testează infrastructura țărilor care au graniță directă cu Rusia

0 153

Agenția americană de Logistică în Apărare dorește să studieze printr-un program amplu capacitatea infratructurii din Belarus, Ucraina, Moldova, Finlanda și Polonia, mai ales în condiții de război.

Potrivit agenției RT americanii sunt interesați să examineze atent capacitatea vecinilor Federației Ruse de a face față unui război. Toate statele selecționate spre examinare cu excepția Moldovei au granițe comune cu Rusia.

În acest sens, Agenția americană de Logistică în Apărare a anunțat un concurs pentru realizarea unui de studio în cadrul Ibex (Programul de extindere a bazei industrial) pentru a înțelege cât mai bine rețeaua și lanțurile de distribuție a diverselor mărfuri în aceste state.

În urma examinărilor SUA vor putea să-și adapteze industria de apărare pentru o eventual activitate în condiții de război sau situații excepționale. Experții militari susțin idea că americanii vor să dezvolte unități industrial militare mobile pentru a întări pozițiile militare în Estul Europei.

În rapoartele finale legate de fiecare din cele cinci state trebuie să se conțină informația despre sursele din care poate fi obținută apa potabilă, alimente, combustibil, medicamente, echipamente industriale și haine.

De asemenea, Pentagonul este interesat de datele cu privire la materialele de construcții, capacitățile de producție și capacitățile de mobilizare.

În afară de aceasta, SUA planifică să obțină informații despre infrastructura de transport în țările din Europa de Est — porturi, căi ferate, autostrăzi, aeroporturi, poduri și feriboturi.

Recent, secretarul American pentru Apărare al SUA, James Mattis, a prezentat noua strategie de apărare a SUA, în care printe principalii inamici ai Washingtonului sunt China și Rusia, combaterea terorismului fiind scoasă de pe lista de priorități ale armatei americane.

Leave A Reply

Your email address will not be published.