Echipa olimpică a României pentru PyeongChang 2018 a fost prezentată oficial

0 166

Echipa Olimpică a României, care va participa la Jocurile Olimpice de la PyeongChang in perioada 9-25 februarie 2018, a fost prezentata oficial în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Sala Polivalentă din cadrul Complexului Sportiv „Sydney 2000” din Izvorani.

La eveniment au fost prezenți Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Octavian Morariu, membru CIO pentru România, Kim Eun Joong, ambasadorul Coreei de Sud, Cosmin Butuza Secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, George Boroi, secretar general al COSR, membri ai Comitetului Executiv al COSR, conducători ai cluburilor și federațiilor naționale sportive, precum și personalități ale mișcării olimpice românești.

Președintele COSR s-a adresat celor prezenți în deschiderea ceremoniei de prezentare.

“Este un moment de bucurie și emoție. Este bucuria care ne umple inimile de fiecare dată când familia olimpică se strange pentru un nou eveniment, pentru o noua provocare! Doresc sa va felicit in primul rand, deopotriva sportivi și antrenori, pentru munca si eforturile pe care le-ați facut pentru a ajunge aici. Jocurile Olimpice reprezintă competitia supremă, iar participarea în sine este o performanță, venită în urma unui riguros proces de calificări. Mergeți cu toată încrederea și fiți permanent animati de ideea că puteți. Avem dreptul sa sperăm, avem dreptul să credem în noi, avem dreptul sa vrem sa castigam. Nimeni nu e înfrânt înainte de competiție, nimeni nu e câștigător inainte de competiție. Voi sunteți cei care puteți scrie istorie. Mergeti cu încredere la PyeongChang, cu bucuria de a participa la competiția supremă și cu mândria de a reprezenta o Românie care vă iubește și vă susține. Transmiteți tuturor mesajul nostru de pace, respectul pentru spiritul și valorile olimpismului”.

Octavian Morariu a transmis mesajul CIO pentru Echipa Olimpică a României, ambasadorul Coreei de Sud le-a urat succes reprezentanților României la PyeongChang 2018, iar Sandra Izbasa a împărtășit sportivilor câteva dintre trăirile și experientele sale în întrecerile olimpice.

Jurămantul olimpic a fost rostit de Mihai Petru Ungureanu, cel care va purta drapelul României la ceremonia de deschidere a PyeongChang 2018.

Prima parte a delegației României, formată din loturile de biatlon, sanie, schi alpin și schi sărituri, va pleca spre PyeongChang in aceasta seara. Componentii lotului de schi fond si ai echipajelor masculine de bob patru persoane si skeleton vor pleca joi, 1 februarie, iar vineri, 2 februarie  vor pleca fetele din echipajele de bob două persoane și skeleton, și băieții din bobul de două persoane.

Leave A Reply

Your email address will not be published.