Rusia ia în calcul o reacție operativ-militară la amenințarea nucleară NATO din Europa de Est

0 136

Franz Klințevici, prim-vicepreședintele Comitetului Consiliului Federației Ruse pentru securitate și apărare a avertizat că țara sa va reacționa operativ în cazul în care amenințarea nucleară NATO din Eruopa de Est se amplifică.

El a mai precizat că dezvoltarea tehnico-militară a Rusiei permite o reacție imediată la posibila desfășurare a armelor nucleare americane. SUA  vor amplasa la nivel mondial, în special în estul Europei, tehnică militară de aviație capabilă să transporte focoase nucleare, inclusiv aeronave F-35, în conformitate cu noua politică nucleară americană.

În acest sens, Pentagonul a alocat peste 200 de milioane de dolari pentru extinderea rapidă a bazelor sale aeriene din Estonia și Letonia dar și pentru cele din Ungaria, Norvegia și România. Modernizarea bazelor respective are drept scop rezistența infrastructurii la folosirea neîntreurptă a avioanelor F-22 Raptor și F-35 Lightning.

“Din punct de vedere tehnico-militar, pentru Rusia este o localizare simplă. În caz că aviația SUA cu focoase nucleare va fi amplasată la bazele lor din Europa de Est și bazele NATO din statele baltice, în fostele aeroporturi sovietice și aeroporturile țărilor din fostul Tratat de la Varșovia, Rusia va schimba imediat țintele” scrie sputnik.ru citându-l pe Klințevici.

Leave A Reply

Your email address will not be published.