Valdimir Putin a fost înregistrat oficial în calitate de candidat la președinția Rusiei

0 199

Vladimir Putin a fost înregistrat în calitate de candidat pentru funcția de președinte al Federației Ruse. Înregistrarea a avut loc la ora 11.25 (ora Moscovei), iar legitimația de candidat a fost transmisă persoanei lui de încredere.

Putin participă în alegeri în calitate de candidat independent. Pentru a fi înregistrat, acesta avea nevoie de cel puțin 300 de mii de semnături de susținere, nu mai mult de 7,5 mii pentru fiecare regiune. Listele cu semnături, împreună cu alte documente necesare pentru înregistrare, au fost depuse la CEC pe 29 ianuarie.

Pentru susținerea actualului președinte al Rusiei, Vladimir Putin au fost colectate peste 1,6 milioane de semnături, iar la CEC au fost depuse 314 mii. Vicepreședintele CEC, Nikolai Bulaev, a menționat că au fost identificate doar 232 semnături nevalabile, ceea ce reprezintă 0,39 la sută din numărul total al semnăturilor depuse. Se menționează că această cifră reprezintă cel mai mic număr de semnături invalidate în comparație cu alegerile anterioare.

Duminică, procesul verbal cu privire la verificarea semnăturilor a fost transmis persoanei de încredere a candidatului.

Alegerile prezidențiale din Rusia se vor desfășura pe 18 martie. Mai devreme, CEC a înregistrat alți doi candidați: Vladimir Jirinovski, din partea Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR) și Pavel Grudinin, înaintat de Partidul Comunist (KPRF). Cei doi și-au depus candidaturile în numele formațiunilor politice care îi susțin, procedură care nu necesită colectarea semnăturilor de susținere. Alți doi candidați care se află în așteptarea înregistrării sunt Ksenia Sobceak, Maxim Suraikin, Grigori Iavlinski, Serghei Baburin și Boris Titov.

Leave A Reply

Your email address will not be published.