Liga1/ Sebastian Mailat, noua vedetă a CFR

0 148

După 46 de zile de pauză, principala întrecere internă din România a programat cea de a 23-a rundă, la finalul căreia lupta pentru locurile fruntaşe a devenit şi mai spectaculoasă. De asemenea, achiziţiile realizate de competitoare au adus un plus de valoare şi echipelor din subsolul clasamentului, iar acest aspect ridică nivelul competiţiei.

Restartul s-a dat la Ploieşti, acolo unde Sepsi, cu un lot mult schimbat, s-a impus cu 1-0 în faţa timişorenilor, graţie reuşitei veteranului Attila Hadnagy, care a marcat pentru a 40-a oară în campionat. Printre jucătorii noi veniţi sub conducerea lui Eugen Neagoe se numără Victor Rîmniceanu, campion cu Viitorul în ediţia precedentă, Ousmane Viera, un fundaş cu peste 130 de meciuri în Liga 1, dar şi Vilaça de Oliveira Filipe, fost coleg cu Adrian Mutu la Chelsea, dar şi cu zeci de jocuri în Serie A.

Al doilea joc s-a disputat la Ovidiu, între Viitorul şi Astra, un duel extrem de important pentru un loc în play-off. S-a terminat la egalitate, dar meciul a fost de un nivel ridicat. Printre remarcaţi s-au aflat Florentin Matei (primul gol în Liga 1) şi Plamen Iliev, în special în repriza secundă, respectiv Ianis Hagi, care a arătat calităţi tehnice deosebite.

Cea mai clară victorie din runda a 23-a a fost reuşită de Poli Iaşi, 4-0 la Voluntari, rezultat în urma căruia moldovenii au revenit în plutonul echipelor cu şanse reale de a se clasa pe primele șase locuri la finalul sezonului regulat. Acesta a fost şi meciul în care tânărul Marius Chelaru a înscris în premieră în Liga 1 Betano. Nu trebuie uitat nici Flavius Stoican, cel care a pregătit excelent jocul contra fostului său coleg de la Universitatea Craiova şi Dinamo.

A urmat duelul de la Mediaş, în care a strălucit Constantin Budescu, gol şi pasă decisivă. Astfel, roş-albaştrii au ajuns la patru victorii consecutive şi păstrează distanţa faţă de liderul CFR, care a câştigat luni seara pentru a 10-a oară în acest sezon la cel puţin două goluri diferenţă.

Tot în această etapă, Juventus a scos un punct la Botoşani, un rol important în stabilirea rezultatului final avându-l portarul oaspeţilor Virgil Drăghia.

Nu în ultimul rând, derby-ul de tradiţie dintre Dinamo şi CS U Craiova s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. S-a încheiat 2-2, cu ocazii mari de ambele părţi, cu un Alexandru Mitriţă în mare formă şi cu doi tineri decisivi pentru bucureşteni, Robert Moldoveanu şi Daniel Popa, pasatorul şi marcatorul golului care a închis tabela.

Din punct de vedere statistic, pe lângă reuşitele în premieră izbutite de Florentin Matei şi Marius Chelaru, este de notat faptul că Daniel Popa şi Sebastian Mailat au devenit primii fotbalişti cu goluri marcate pentru două echipe în acest sezon. De asemenea, s-a înregistrat şi o cifră rotundă la capitol prezenţe în Liga 1, Andrei Dumitraş – meciul 150 pe prima scenă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.