Americanii sunt speriați de rachetele de croazieră rusești

0 150

Armata americană este îngrozită de rachetele rusești de croazieră capabile să lovească obiective de pe teritoriul SUA.
Pentagonul a raportat Senatului american despre capacitatea rachetelor rusești de a ataca orice obiect din SUA și Canada.

Armata americană este convinsă că Rusia a testat cele mai recente arme în Siria, prin care este posibil să lovească orice obiect din întreaga America de Nord, a raportat la audierile din Senat, generalul Laurie Robinson, șeful Comandamentului Nord al Forțelor Armate ale Statelor Unite.

Informatiile militare ale serviciilor speciale afirmă că Rusia face cheltuieli mari pentru introducerea și dezvoltarea de arme de înaltă precizie și rachete avansate, ceea ce ar putea constitui o amenințare serioasă pentru Statele Unite și Canada.

Recent, experții ruși cred că este foarte probabil să se mizeze pe rachete de croazieră gama de distanțe lungi a X-101/102 producția KB „Raduga“, cu care pot fi echipate  bombardierele cu rază lungă, inclusiv Tu-95.

De fapt, Pentagonul a fost mult timp conștient de prezența unor astfel de echipamente în armata rusă, dar acum, înainte de adoptarea bugetului pentru noul an fiscal, militarii americani au tendința de a exagera în continuare pe tema „amenințarea rusă“.

„Rusia rămâne singura amenințare adevarată în spațiul aerian, pericol cu care se confruntă cele două țări (SUA și Canada). Rusia vine în mod regulat în conflict cu Statele Unite și a investit masiv în modernizarea forțelor sale armate.“ – a declarat în raportul său armata SUA.

Leave A Reply

Your email address will not be published.