Agitație mare deasupra mărilor Neagră, Baltică și Mediteraneană

0 164

Potrivit datelor de monitorizare a resurselor aviatice occidentale citate de portalul Bună ziua Rusia, forțele aeriene americane au efectuat zboruri de recunoaștere la frontiera rusă în Marea Baltică și Marea Neagră.

Astfel, trei aeronave militare americane au efectuat, vineri, zboruri de recunoaștere în apropierea frontierelor rusești de la Marea Baltică și Marea Neagră.

Potrivit acestora, un avion de recunoaștere strategică US Air Force RC-135W, cu numărul 62-4134 și indicativul de apel, SWIRL03, decolând de la o bază aeriană din Mildenhall, Marea Britanie, a efectuat mai multe zboruri în regiunea Kaliningrad.

Între timp, alte două avioane de recunoaștere ale Marinei SUA au efectuat zboruri în apropierea Crimeei.

De exemplu, aeronava de informații electronice cu rază mare de acțiune a US Navy EP-3E Aries II, purtând numărul 157326 și indicativul de apel FARM26, ridicându-se de la o bază aeriană din Souda Bay de pe insula grecească Creta, a efectuat mai multe ore de zbor pe coasta de sud-vest și de sud a Crimeei. Aparatul a zburat de-a lungul coastei peninsulei, de la Sevastopol la Sudak.

Acesta a fost urmat de un avion anti-submarin de patrulare (recunoaștere maritimă) US Navy P-8A Poseidon, cu numărul 168 998 și apel PS236, decolând de la baza aeriană Sigonella, din Sicilia, care a zburat în cerc, la o înălțime de 6.000 de metri, timp de câteva ore în apropierea frontierei maritime a Crimeei din zona Sevastopolului.

Mai mult, potrivit datelor disponibile, o altă patrulă antiaeriană a marinei americane, P-8A Poseidon cu numărul și indicativul de apel, 168438 PS231 a efectuat un zbor de recunoaștere în apropierea bazelor rsești din Siria.

În ultimele două zile, prin strâmtorile Mării Negre au trecut două nave de  logistică de bază ale Marinei ruse aflată în portul sirian Tartus – „Minsk“ și „Azov“, care, potrivit fotografilor de pe site-uri din Istanbul erau încărcate cu aparatură militară.

În plus, joi, surse informate confirmă petru Interfax că două avioane de luptă din a cincea generație Su-57 (T-50, PAK FA) au fost transferate în Siria. Interlocutorii agenției nu au precizat scopul relocării navelor dar este clar că în această perioadă au loc deplasări masive de forțe armate în diverse direcții strategice.

Leave A Reply

Your email address will not be published.