Nou înființata Hermannstadt a eliminat Steaua din Cupa României

0 128

FC Hermannstadt a învins cu scorul de 3-0 (2-0) Steaua  pe Stadionul ”Municipal” din Sibiu, în sferturile de finală ale Cupei României.

Steaua, care a evoluat fără vlagă pe terenul mocirlos din Sibiu, nu a reuşit să îşi creeze nicio ocazie mare de gol în acest meci, iar apărarea sa a fost depăşită în multe rânduri.

Portarul Cristian Bălgrădean s-a remarcat la debutul său la Steaua la şuturile lui Petrişor Petrescu (7) şi Daniel Tătar (8), dar a fost învins de Bogdan Rusu (11). Ştefan Blănaru (29) a majorat diferenţa, la o nouă nesincronizare a apărării roş-albastre. Acelaşi Rusu a marcat ultimul gol al sibienilor (63), cu capul, în urma unui corner.

Arbitrul Cătălin Popa a dictat penalty pentru Steaua în minutul 33, pentru henţ la Cristian Danci, dar a revenit asupra deciziei în urma presiunilor uriașe la care a fost supus de către gazde.

FC Hermannstadt a mai ratat situaţii mari de gol prin Tătar (57), Ionuţ Stoica (69 – bară), Blănaru (80 – bară), Sabin Lupu (80) şi Rusu (80). Ov. Popescu (Steaua) a fost eliminat în min. 74 pentru al doilea cartonaş galben.

De menționat faptul că partida trebuia să se dispute miercuri seară dar a fost amânată din cauza terenului înghețat, acoperit cu zăpadă. Deși alte două partide din această fază a competiției au fost amânate din cauza terenurilor impracticabile cu mențiunea că pe noul stadion din Craiova terenul dispune de o modernă instalație de încălzire, FRF a insistat ca această partidă să se joace. Iar actualul președinte de federație are cu siguranță un vot în plic care vine cu poșta rapidă din Hermannstadt!

AFC Hermannstadt – Steaua 3-0 (2-0), Stadionul ”Municipal” – Sibiu

Au marcat: Bogdan Rusu (11, 63), Ştefan Blănaru (29).
Cartonaş roşu: Ovidiu Popescu (Steaua, 74).
Arbitru: Cătălin Popa (Piteşti); arbitri asistenţi: Daniel Mitruţi (Craiova), Gabriel Sabin Stroe (Piteşti); arbitru de rezervă: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe)
Observatori: Florin Hîncu (Braşov) – CCA, Horaţiu Stănescu (Craiova) – FRF

Leave A Reply

Your email address will not be published.