Putin: Viața rușilor și bunăstarea sunt prioritatea mea numărul unu

0 160

Cu mai puţin de două săptămâni înainte de scrutin, Vladimir Putin şi-a început discursul anual în faţa parlamentului insistând asupra necesităţii de a ameliora “bunăstarea” populaţiei şi de a investi în infrastructuri şi sănătate pentru a evita ca Rusia să rămână “în urmă”, ceea ce constituie, potrivit lui, “principalul său inamic”.

Putin despre asistență medicală

Presedintele Rusiei este convins că țara ar trebui să aloce cel puțin 4% din PIB pentru sănătate si că încearca să crească această cifră până la 5%.

Potrivit lui Putin, flota nordică este cea mai puternică

Președintele rus este convins că Flota Nordică este cea mai puternică, spunând că această tendință va fi menținută.

Podul Kerci

Vladimir Putin vorbește despre Podul Crimeei sau Podul Kerci
”Traficul auto pe Podul Crimeei va fi deschis peste câteva luni”, a spus el.

Despe PIB

Șeful statului se referă, de asemenea, la creșterea PIB
”Până la sfârșitul următorului deceniu, trebuie să creștem PIB-ul de 1,5 ori”, a spus el.

Orase si clasa de mijloc

Putin a făcut apel la dezvoltarea orașelor și la crearea unei clase de mijloc

Liderul rus consideră că dezvoltarea urbană și crearea unei clase de mijloc în Rusia trebuie să devină priorități ale statului.

„Dezvoltarea urbană trebuie să devină o forță motrice pentru Rusia“, a declarat Putin, adăugând că „acei care trăiesc în zonele rurale trebuie să fie integrati.“

Speranța de viață în Rusia

Până la sfârșitul deceniului următor Rusia ar trebui să se alăture clubului de 80+ în ceea ce priveste longevitatea, a spus el și a subliniat că țara sa ar trebui să aloce cel puțin 3,4 miliarde de ruble pentru a se îmbunătăți situația demografică.

Putin a vorbit despre politica socială

Liderul Rusiei a afirmat că una dintre prioritățile-cheie ale politicii interne este eradicarea sărăciei în termen de 6 ani, creșterea prosperității materiale și a bunăstării familiilor tinere.

“Noi trebuie să rezolvăm una din sarcinile-cheie ale viitorului deceniu: să asigurăm o anumită creştere şi pe termen lung a veniturilor reale ale cetăţenilor şi să reducem în şase ani cel puţin de două ori nivelul de sărăcie”, a spus Putin.

Putin a anunțat că Rusia a devenit o societate democratică în mod liber și independent.

Potrivit lui, indiferent cine este următorul președinte, poporul rus ar trebui să fie conștient de provocările actuale pentru Rusia.

”Suntem martorii schimbărilor de civilizație în lumea de astăzi și trebuie să ne confruntăm cu acestea”, a subliniat președintele Rusiei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.