Putin a vorbit despre rachetele rusești invincibile și a chemat SUA la dialog

0 125

Președintele Vladimir Putin a îndemnat la dialog partenerii strategii ai Federației Ruse în cadrul mesajului său anual adresat Adunării Federale.

“Nu trebuie să creăm noi amenințări pentru lume, ci să ne așezăm la masa de negocieri și să ne gândim împreună la un nou sistem de dezvoltare a civilizației. Toate propunerile rămân valabile. Politica Rusiei nu se va sprijini niciodată pe o excepționalitate”, a spus Putin.

Acesta a explicat că dezvoltarea forței militare a Rusiei nu reprezintă o amenințare pentru alte state. Moscova nu intenționează să atace pe nimeni a spus Putin care a mai adăugat că retorica privind amenințarea globală reprezentată de Rusia a devenit deja plictisitoare și fără fundament logic.

„Nu am avut și nu avem planuri de utilizare a acestui potențial în scopuri ofensive, cu atât mai mult în scopuri agresive. Nu amenințăm pe nimeni, nu intenționăm să atacăm pe nimeni, nu vrem să lipsim pe nimeni de nimic, avem de toate”, a subliniat președintele Rusiei citat de Sputnik.

Putin a reamintit că Moscova a propus în mai multe rânduri SUA să-și restabilească participarea la Tratatul rachetelor anti-balistice (America a anunțat în mod unilateral părăsirea acestui tratat în decembrie 2001 n.r.), însă ei au ignorat aceste semnale.

„În decursul celor 15 ani de la ieșirea SUA din tratatul rachetelor antibalistice, am încercat o perioadă îndelungată să-i readucem pe americani la masa de negocieri. În cele din urmă, a fost semnat New Start (Tratatul de reducere a armelor strategice n.r.). Însă, toate acordurile în cadrul New Start sunt devalorizate treptat, pentru că SUA își sporește numărul sistemelor antibalistice, creează noi poziții, ceea ce duce la o devalorizare a potențialului nuclear al Rusiei. Toate aceste lucruri ne determină să reacționăm”, a menționat Putin. Acesta a dat de înțeles că Rusia, drept reacție, a produs o nouă generație de rachete.

“Am început construcția unor arme strategice care nu utilizează traiectorii balistice de zbor în timpul deplasării spre țintă, ceea ce înseamnă că sistemele antirachetă sunt inutile și lipsite de sens”, a spus Putin.

El a subliniat că în Rusia a fost construit un sistem de propulsie nuclear de o mare capacitate și de dimensiuni mici, care poate fi instalat în rachetele de croazieră, asigurându-le o rază de acțiune nelimitată și o invincibilitate în fața sistemelor antibalistice și antiaeriene. Modul de funcționare a unei astfel de rachete au fost prezentate într-un clip video.

„Din câte înțelegeți, nimeni din lume nu dispune de așa ceva. Probabil, cineva cândva va reuși să producă ceva similar, însă până atunci băieții noștri vor inventa ceva nou”, a conchis Putin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.