Televiziunea rusă: Dacă ai trădat Rusia, evită să te refugiezi în Anglia

0 148

Televiziunea de stat din Rusia (Pervii Kanal) a avertizat “trădătorii” să nu se mute în Anglia, din cauza riscului crescut de deces în circumstanțe misterioase, scrie „The Guardian“ citat de news.bg

„Nu alege Anglia ca un loc în care să trăiesti. Oricare ar fi motivele, dacă ești trădător profesionist în țara ta, sau pur și simplu îți urăsti țara în timpul liber, repet, nu contează, nu te muta în Anglia“, a insistat gazda, TV Kirill Kleimenov, în direct, pe Pervii kanal.

„Ceva e în neregulă. Poate e climatul. Dar, în ultimii ani, au existat mai multe incidente cu decese ciudate. Oamenii au fost spânzurați, otrăviti, au murit într-un accident de elicopter sau au căzut de la ferestrele hotelurilor sau a caselor de lux si asta în cantitate industrială“, a comentat Kleimenov.

Întunecatul avertisment vine de când agentul dublu rus Serghei Skripal și fiica lui Julia au ajuns în stare critică la spital după ce au fost otrăviti în Salisbury. Moscova a speculat că au fost victimele unei “campanii anti-ruse”.

O serie de critici ai Kremlinului și-au găsit moartea în Marea Britanie în ultimii ani. Boris Berezovski, oligarhul care a devenit critic al elitei conducătoare din Rusia, a fost găsit spânzurat în locuința sa din Berkshire în martie 2013. Alexander Litvinenko, un fost agent rus al FSB, a murit în 2006, după ce a fost otrăvit cu poloniu -210 la un hotel din Londra. Președintele rus a respins acuzațiile de intervenție rusească în aceste incidente.

În 2012 Alexander Perepilichnii, un fost bancher, care a oferit informații Procuraturii Elvețiene care investiga schema rusească de spălare a banilor, a murit în Surrey după un colaps. Ancheta a găsit în stomacul său urme ale unei substanțe chimice, care poate proveni dintr-o plantă otrăvitoare numită Gelsemium.

Stephen Curtis, un avocat milionar, apropiat de multimiliardarul rus Mihail Hodorkovski, a fost ucis după ce elicopterul s-a prăbușit în apropiere de aeroportul din Bournemouth în 2004. Curtis a spus înainte de incident, unei rude apropiate că, dacă el moare, nu va fi întâmplător…

Unul dintre colaboratorii lui Curtis, Scott Young, care a avut o relație de afaceri cu Berezovski, a fost găsit mort, după ce căzuse de la fereastra apartamentului său din centrul Londrei, în 2014. Anchetatorii nu au găsit suficiente dovezi pentru a declara o sinucidere și familia lui suspectează că ar fi fost ucis.

Leave A Reply

Your email address will not be published.